Σάββατο 28 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Να κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο νομός

Διαδοχική επικοινωνία με τους υπουργούς Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο και Ανάπτυξης Δημήτρη Σιούφα, είχε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Την ανάγκη να κηρυχτεί ο νομός Κεφαλλονιάς σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, επισήμανε η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, κατά τη διάρκεια χτεσινής επικοινωνίας, στους υπουργούς Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο και Ανάπτυξης Δημήτρη Σιούφα. Παράλληλα, ζήτησε αναλυτική ενημέρωση για την έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στο νομό, ο οποίος περιλαμβάνει τα νησιά της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης.

Να σημειωθεί ότι, όπως σημειώνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου που εξέδωσε του Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, το Κόμμα θα φέρει το συγκεκριμένο θέμα στη Βουλή. Συγκεκριμένα, η Αλ. Παπαρήγα, ζήτησε:

  • Να κηρυχτεί ο νομός σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης - πράγμα που έπρεπε ήδη να έχει γίνει - με ό,τι αυτό συνεπάγεται: Αμεσες οικονομικές αποζημιώσεις και οικονομικές ελαφρύνσεις στις λαϊκές οικογένειες, στους επαγγελματίες, βιοτέχνες και αγρότες. Επιπλέον, ζήτησε μέτρα για να χτυπηθεί η αισχροκέρδεια.
  • Ειδική μέριμνα για τους σπουδαστές των δύο ΤΕΙ, που λειτουργούν στην Κεφαλονιά.
  • Ειδικά στον υπουργό Ανάπτυξης, έθεσε το ζήτημα της αντιμετώπισης του σοβαρού και χρόνιου προβλήματος της ηλεκτροδότησης και των συχνών διακοπών ρεύματος, που συμβαίνουν ανεξάρτητα από το σημερινό πρόβλημα. Ζήτησε να υπογειοποιηθεί το δίκτυο και στο έδαφος του νησιού. Επιπλέον, έθεσε το θέμα να μη φύγουν οι ηλεκτρογεννήτριες, αντίθετα να ενισχυθούν έως ότου αποκατασταθούν πλήρως οι βλάβες και εξασφαλιστεί η λειτουργία του συστήματος.

Η Αλ. Παπαρήγα ζήτησε, επιπλέον, από την κυβέρνηση να αναλάβει την υλοποίηση συγκεκριμένων μέτρων, αφού με την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας και την ιδιωτικοποίηση, η διοίκηση της ΔΕΗ δεν αναλαμβάνει την πραγμάτωση τέτοιων έργων. Ηδη οι ιδιώτες, προχωρούν σε εγκατάσταση ηλεκτρογεννητριών, με στόχο να θησαυρίσουν. Τέλος, κατέθεσε τη σκέψη στον υπουργό Ανάπτυξης, για την επανεγκατάσταση των αεροστροβίλων - γεννητριών της ΔΕΗ που υπήρχαν στο νησί και απομακρύνθηκαν από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Από την πλευρά τους, οι υπουργοί ενημέρωσαν την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για τις προσπάθειες που καταβάλλονται, συμφώνησαν πως χρειάζεται να ληφθούν έκτακτα μέτρα και τη διαβεβαίωσαν πως θα εξετάσουν σοβαρά τις προτάσεις που κατέθεσε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ