Σάββατο 28 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΔΕΘ ΑΕ
Δεν προχωρά η λεγόμενη «ανάπλαση»

Σε απόσυρση της πρότασής της για «ανάπλαση» του χώρου της ΔΕΘ μέσω της παράδοσής της στο ιδιωτικό κεφάλαιο αναγκάζεται να προχωρήσει η διοίκηση της ΔΕΘ ΑΕ, μετά την απόρριψή της και από το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης. Μια απόρριψη που ήρθε να προστεθεί στις αντιδράσεις και των άλλων φορέων της Θεσσαλονίκης που εκδηλώθηκαν το προηγούμενο διάστημα.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης απέρριψε την πρόταση της ΔΕΘ ΑΕ για ανάπλαση του χώρου με σύμπραξη του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, που ουσιαστικά θα είχε ως αποτέλεσμα την παράδοση του «φιλέτου» της ΔΕΘ στο ιδιωτικό κεφάλαιο. Βέβαια η αντίθεση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου δε σημαίνει και αντίσταση στην πολιτική παράδοσης της δημόσιας περιουσίας στα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Τόσο η διοίκηση του Δήμου όσο και η μείζονα αντιπολίτευση συνέδεσαν τη μεταφορά των δραστηριοτήτων της ΔΕΘ με τη διεκδίκηση της επόμενης ΕΧΡΟ, οπότε θα χρειαστούν σύγχρονες και μεγαλύτερες υποδομές. Σ' αυτή την περίπτωση συζητούν τον ενδεχόμενο ανάπτυξης των νέων εκθεσιακών υποδομών για την EXPO με τη σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη ΤΩΡΑ» Αγάπιος Σαχίνης, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το βράδυ της Πέμπτης, επανέλαβε την πρόταση της παράταξης για μεταφορά των δραστηριοτήτων της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης στην περιοχή των «Λαχανόκηπων» με κάλυψη όλων των απαραίτητων δαπανών από το Ελληνικό Δημόσιο και αξιοποίηση του χώρου της ΔΕΘ που βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ως χώρο πρασίνου και πολιτισμού. «Η πρότασή μας - σημείωσε - είναι αντικειμενική ανάγκη της πόλης και βρίσκεται μακριά από την περιβόητη οικονομία της αγοράς, του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα». Και υπογράμμισε ότι η απόφαση της διοίκησης της ΔΕΘ εκφράζει την κυβερνητική πολιτική επιχειρώντας να επιβάλει τη σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ