Τρίτη 31 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΕΓΑΣΗΣ
Η κυβερνητική αδιαφορία την οδηγεί στο «λουκέτο»

Μια από τις ελάχιστες δημόσιες επιχειρήσεις, η Δημόσια Επιχείρηση Πολεοδομίας και Στέγασης (ΔΕΠΟΣ) ΑΕ, που θα μπορούσε να προωθήσει την κατασκευή λαϊκών κατοικιών υπέρ των εργαζομένων, βρίσκεται ένα βήμα πριν από το οριστικό κλείσιμο, χάρη στη χρόνια αδιαφορία της κυβέρνησης. Σ' αυτό έχει συμβάλει και η μετατροπή της σε Ανώνυμη Εταιρία, που σημαίνει ότι η Επιχείρηση θα πρέπει να έχει ίδια κεφάλαια και δραστηριότητες, κάτι που δεν μπορεί να γίνει, αφού η κυβέρνηση την έχει αφήσει εδώ και περίπου δύο χρόνια χωρίς διοίκηση!

Χθες, ο Σύλλογος εργαζομένων στη ΔΕΠΟΣ προχώρησε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ στην οδό Χ. Τρικούπη, σημειώνοντας πως «η επιχείρηση έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη της εδώ και πολλά χρόνια». Είναι χαρακτηριστικό ότι η ΔΕΠΟΣ λειτουργεί ουσιαστικά χωρίς διοίκηση. Συγκεκριμένα, από 25 Μάη 2004 μέχρι και 17 Μάη 1005, η Επιχείρηση λειτουργούσε χωρίς Διοικητικό Συμβούλιο και από τις 11 Αυγούστου 2005 μέχρι και σήμερα, χωρίς πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο. Σε συνάντηση που είχαν οι εργαζόμενοι με τον ιδιαίτερο του υπουργού Α. Κοτούλα, τους δόθηκε - για μια ακόμη φορά - η υπόσχεση ότι ...«εντός των ημερών θα διοριστεί διοίκηση».

Η κατάσταση αυτή, σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση των εργαζομένων, έχει αποκλείσει την εταιρία «από την ανάληψη νέων έργων». Και συνεχίζουν: «Ετσι, και επειδή δεν επιχορηγείται, έχει οδηγηθεί σε οικονομικό αδιέξοδο». Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΠΟΣ επισημαίνουν ότι «ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γ. Σουφλιάς, επιδεικνύει προκλητική αδιαφορία για την τύχη της ΔΕΠΟΣ και πιστεύουμε ότι με τις εκούσιες παραλείψεις του προσπαθεί να οδηγήσει μία βιώσιμη Δημόσια Επιχείρηση στην απαξίωση και τελικά στο κλείσιμο». Αξίζει να σημειωθεί ότι, εξαιτίας της έλλειψης διοίκησης, οι εργαζόμενοι από 1/1/2006 δεν πληρώνονται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ