Τρίτη 31 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Απαξιώνει τις υπηρεσίες, ιδιωτικοποιεί τα έργα

Συνεχίζει, η διοίκηση του Δήμου Αθήνας, την πεπατημένη της απαξίωσης των υπηρεσιών του δήμου και την ανάθεση σε εργολάβους έργων που θα μπορούσαν να εκτελέσουν οι αντίστοιχες υπηρεσίες.

Συγκεκριμένα, στη διάρκεια του χτεσινού Δημοτικού Συμβουλίου, η διοίκηση αποφάσισε να αναθέσει τον καθαρισμό και την αποψίλωση λόφων και αλσών στα Δημοτικά Διαμερίσματα της πρωτεύουσας σε ιδιώτη κατόπιν ανοιχτού μειοδοτικού διαγωνισμού, προωθώντας την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών, παρά την αντίθεση της «Συμπαράταξης για την Αθήνα» και του επικεφαλής της Σπύρου Χαλβατζή.

Σύμφωνα με την απόφαση, ο προϋπολογισμός του έργου θα φτάσει τα 420.000 ευρώ, που θα τα πληρώσει ο δημότης, και αφορά τον καθαρισμό και αποψίλωση των λόφων Λυκαβηττού, Στρέφη, Αγ. Ιωάννου Κυνηγού, Κολωνού, Φιλοπάππου, Ευελπίδων καθώς και μιας σειράς αλσών. Μάλιστα, ο δημότης πληρώνει για δεύτερη φορά τον καθαρισμό λόφων - αλσών: Μια φορά μέσω της δημοτικής φορολογίας και συγκεκριμένα μέσα από τα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού και τώρα για την αμοιβή του εργολάβου.

Ο Σπ. Χαλβατζής, μιλώντας στο «Ρ» για το θέμα, σημείωσε πως με τις αποφάσεις αυτές «μονιμοποιείται η δραστηριότητα των εργολάβων στο δήμο» και τόνισε την ανάγκη οι υπηρεσίες του δήμου «να αναλάβουν αυτές τις δραστηριότητες, αλλιώς θα οδηγηθούν στην αδράνεια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ