Τρίτη 31 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παρέμβαση του ΚΚΕ στη Βουλή

Επίκαιρη Ερώτηση προς τους αρμόδιους υπουργούς κατατέθηκε χτες

Τις τεράστιες ευθύνες των μέχρι τώρα κυβερνήσεων για τη δοκιμασία του λαού της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης καταδεικνύει ο βουλευτής του ΚΚΕ Παναγιώτης Κοσιώνης, σε Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τους υπουργούς Εσωτερικών και ΠΕΧΩΔΕ, στην οποία ζητούνται μέτρα ώστε να μην επαναληφθούν ανάλογα φαινόμενα.

Συγκεκριμένα στην Επίκαιρη Ερώτηση υπογραμμίζεται: «Τεράστιες είναι οι ευθύνες που βαραίνουν την κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και τις προηγούμενες του ΠΑΣΟΚ, για τη δοκιμασία που έχουν υποβάλλει το λαό της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης επανειλημμένα με την ακολουθούμενη αντιλαϊκή τους πολιτική, ιδιαίτερα στο πρόβλημα της αντιμετώπισης των φυσικών καταστροφών και ακόμα ειδικότερα στην απρόσκοπτη, επαρκή και ασφαλή ενεργειακή κάλυψη των νησιών μας».

Σχολιάζοντας την κατάσταση που έζησαν αυτές τις μέρες οι κάτοικοι των νησιών, στην Επίκαιρη Ερώτηση τονίζεται: «Χωρίς ρεύμα αλλά και χωρίς νερό επί σειρά ημερών, οι συνθήκες διαβίωσης είναι απελπιστικές και η ζωή χιλιάδων ανθρώπων στα δύο νησιά εκτίθεται σε άμεσο κίνδυνο, ενώ κυβέρνηση και Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση αρνούνται να θέσουν το νομό σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Η διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος σε Κεφαλονιά, Ιθάκη και σε άλλες περιοχές της χώρας, δεν είναι πρόβλημα τεχνικό ή "θεομηνίας", όπως επιχειρείται να εμφανιστεί, αλλά πρόβλημα αμιγώς πολιτικό. Καταδεικνύει τα αποτελέσματα της πολιτικής απελευθέρωσης και ιδιωτικοποίησης της ενέργειας που παραμελεί τη δημιουργία και τη συντήρηση των υποδομών που δεν έχουν άμεσο και μεγάλο κέρδος για το κεφάλαιο, ενώ όποιες γίνονται στοιχίζουν στο λαό δύο και τρεις φορές περισσότερο».

Εύλογα, ρωτούνται οι υπουργοί:

  • Γιατί δεν τέθηκαν η Κεφαλονιά και η Ιθάκη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αμέσως μόλις διαπιστώθηκε η έκταση και η σοβαρότητα της βλάβης, ώστε να ισχύσουν τα μέτρα που αυτό συνεπάγεται, όπως: Αμεσες οικονομικές αποζημιώσεις και οικονομικές ελαφρύνσεις στις λαϊκές οικογένειες, στους επαγγελματίες, βιοτέχνες και αγρότες κλπ. Τι θα γίνει τώρα και ποια μέτρα θα ληφθούν ώστε να υπάρξει άμεσα αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης των νησιών (σ.σ. σταδιακά στη διάρκεια της χτεσινής μέρας αποκαθίστατο η ηλεκτροδότηση).
  • Ποια μέτρα σκοπεύει να πάρει η κυβέρνηση, ώστε να μην επαναληφθούν ανάλογα φαινόμενα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ