Τρίτη 31 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΕ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να παρθούν μέτρα υπέρ των πληγέντων!

Την άμεση λήψη μέτρων υπέρ των πληγέντων από την κακοκαιρία, ιδιαίτερα των αγροτικών περιοχών, απαιτεί, με ανακοίνωσή της, η ΝΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ. Ταυτόχρονα, επισημαίνει ότι, συναισθανόμενη τις πολύωρες και φιλότιμες προσπάθειες των εργαζομένων που έδωσαν τη μάχη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιούργησε η κακοκαιρία, η ετοιμότητα και ο σχεδιασμός με ευθύνη των αρμοδίων της κυβέρνησης, της Νομαρχίας και των δήμων, ήταν μόνο στα χαρτιά, καθώς στην πράξη απέτυχαν. «Αναμφισβήτητα - τονίζει - οι ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ, όπως και παλαιότερα σε ανάλογες περιπτώσεις της αντίστοιχης του ΠΑΣΟΚ είναι μεγάλες. Αποδείχτηκε περίτρανα ότι απουσιάζουν τα έργα υποδομής προς όφελος του λαού.

Επιπλέον, η χρόνια υποχρηματοδότηση των φορέων της Αυτοδιοίκησης, αλλά και η απουσία συγκεκριμένων μέτρων για την αναμενόμενη κακοκαιρία, όπως, π.χ., έκτακτη χρηματοδότηση, είναι πρόσθετοι και σοβαροί λόγοι για το μπάχαλο που ακολούθησε». Και υπογραμμίζει: «Εδώ εντοπίζονται και οι πιο σοβαρές ευθύνες των Νομαρχιών και των σήμων. Μέχρι σήμερα έχουν αποδεχτεί όλες τις αρμοδιότητες που τους επιβάλλει η κεντρική εξουσία χωρίς πόρους. Παρά το γεγονός ότι διαθέτουν ελάχιστα μηχανικά μέσα και πόρους για την αντιμετώπιση παρόμοιων καταστάσεων, δεν απαίτησαν την έκτακτη ενίσχυσή τους από την κυβέρνηση. Ετσι, ήρθε ως "φυσιολογική εξέλιξη" η ελλιπής αντιμετώπιση μιας αναμενόμενης κακοκαιρίας, χωρίς, βέβαια, να παραβλέπονται καθυστερήσεις και προσωπικές αδυναμίες, που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια του σχεδιασμού και του συντονισμού».

Η ΝΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ θεωρεί ότι «η συγκεκριμένη στάση των αιρετών της Αυτοδιοίκησης είναι στάση υποταγής και συμβιβασμού στις κυβερνητικές πολιτικές. Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, τα λαϊκά στρώματα δεν κινδυνεύουν από μια φυσιολογική κακοκαιρία, αλλά από τις συνέπειες της πολιτικής της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ, των εκπροσώπων τους στην τοπική διοίκηση». Καταλήγοντας, στην ανακοίνωσή της, η ΝΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, ενόψει και των ερχόμενων τοπικών εκλογών, να αντισταθούν στις «σειρήνες» των αυτόκλητων «σωτήρων» τους και να συσπειρωθούν στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ