Παρασκευή 10 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΑ ΠΟΤΑ
Απεργιακή απάντηση στις διώξεις

Στόχος των εργοδοτών είναι η τρομοκράτηση των συνδικαλιστών, καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ

Με απεργιακή συγκέντρωση σήμερα το πρωί έξω από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, οι εργαζόμενοι στα εμφιαλωμένα ποτά καταγγέλλουν για άλλη μια φορά τη βιομηχανία δικαστικών διώξεων σε βάρος των συνδικαλιστών του κλάδου. Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν 17 συνδικαλιστές, επειδή αγωνιστικά υπερασπίστηκαν, μαζί με όλους τους εργαζόμενους, το δικαίωμα στην εργασία. Τα σωματεία του κλάδου στέκονται στο πλευρό τους με απεργίες και στάσεις εργασίας που έχουν προκηρύξει για σήμερα σε όλες τις επιχειρήσεις του κλάδου.

Με αφορμή το νέο κύκλο διώξεων σε βάρος συνδικαλιστών από τον κλάδο των εμφιαλωμένων ποτών, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ σημειώνει σε ανακοίνωσή της:

«Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει τις μεθοδεύσεις των εργοδοτών στον κλάδο Εμφιαλωμένων Ποτών Βορείου Ελλάδας, που με συκοφαντίες, δίκες και καταδίκες προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τους συνδικαλιστές και τους εργαζόμενους του κλάδου με στόχο να σταματήσουν τη συνδικαλιστική δράση.

Συμπαραστεκόμαστε στον δίκαιο αγώνα τους, απαιτούμε να σταματήσουν αμέσως οι διώξεις και καλούμε την κυβέρνηση άμεσα να δώσει πολιτική λύση στο πρόβλημα των δικαστικών και άλλων διώξεων σε βάρος των συνδικαλιστών και εργαζομένων του κλάδου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ