Παρασκευή 10 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΣΚ ΑμΕΑ
Κάλεσμα ενίσχυσης του αγωνιστικού πόλου

Ξεκινάει σήμερα στην Αθήνα το νόθο συνέδριο της ΕΣΑΕΑ

Οι πραγματικές ανάγκες των αναπήρων και οι αγώνες για την ικανοποίησή τους δε «νοθεύονται»!
Οι πραγματικές ανάγκες των αναπήρων και οι αγώνες για την ικανοποίησή τους δε «νοθεύονται»!
Να ενισχύσουν τον αγωνιστικό πόλο στο αναπηρικό κίνημα και την Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΕΣΚ ΑμΕΑ) στο συνέδριο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΕΣΑΕΑ) που ξεκινάει σήμερα στην Αθήνα, να γυρίσουν την πλάτη τους στη συμβιβασμένη ηγεσία ΕΣΑΕΑ, να πουν «όχι» στο νόθο συνέδριο και στο καταστατικό πραξικόπημα που ετοιμάζει, καλεί τους ανάπηρους η ΕΣΚ ΑμΕΑ στη διακήρυξή της.

Η παράταξη επισημαίνει ότι η πολιτική των κυβερνήσεων των τελευταίων ετών, επιδεινώνει δραματικά τις συνθήκες ζωής των αναπήρων και των οικογενειών τους. Πολιτική που στ' όνομα του ελεύθερου ανταγωνισμού, της εξασφάλισης της κερδοφορίας των μεγαλοεπιχειρηματιών ιδιωτικοποιεί ευαίσθητους, κοινωνικούς τομείς όπως είναι ο χώρος της Υγείας, της Πρόνοιας, της Παιδείας, της Ειδικής Αγωγής.

Παράλληλα, καλεί τους ανάπηρους να γυρίσουν την πλάτη τους στη συμβιβασμένη ηγεσία της ΕΣΑΕΑ που είναι «ένας καλά οργανωμένος και καλοταϊσμένος μηχανισμός από το σύστημα μέσα στο αναπηρικό κίνημα για να το χειραγωγεί, να το ελέγχει και να το σπρώχνει σε ανώδυνους δρόμους για το κεφάλαιο και τους πολιτικούς του εκφραστές».

Ναστρατευτούν σε ένα συλλογικό ριζοσπαστικό πόλο και στην ΕΣΚ ΑμΕΑ και να παλέψουν για τον εκδημοκρατισμό του αναπηρικού κινήματος, για πολιτική πρόληψης της αναπηρίας, με μέτρα Υυιεινής και ασφάλειας για τους εργαζομένους στους τόπους δουλιάς, δημόσια, δωρεάν και υψηλής ποιότητας Υγεία - Πρόνοια - Ειδική Αγωγή, με απαγόρευση της επιχειρηματικής δράσης σε αυτούς τους τομείς. Για δουλιά σε όλους τους ανάπηρους ικανούς προς εργασία κ.ά.

Πρόγευση της νοθείας απ' την ΕΟΚΑ

Στην πεπατημένη προηγούμενων συνεδρίων της, αλλά και στα χνάρια της ηγεσίας της ΕΣΑΕΑ που προετοίμασε ένα νόθο συνέδριο, πραγματοποιήθηκε χτες το συνέδριο της Εθνικής Ομοσπονδίας Κινητικά Αναπήρων (ΕΟΚΑ). Παρά τις καταγγελίες αγωνιστών αναπήρων για την ύπαρξη νόθων αντιπροσώπων το συνέδριο έγινε χωρίς να γίνει νομιμοποίηση των συνέδρων. Το προεδρείο αγνόησε το Πανελλήνιο Αναπηρικό Κίνημα Κινητικών Πολιτών Αναπήρων, που αποτελεί ιστορικό σύλλογο, πραγματικά αναπήρων που προσέφυγε στη συνέλευση, ζητώντας νομιμοποίηση των συνέδρων. Και έτσι σε σύνολο 110 αντιπροσώπων οι 45 προέρχονταν από ανύπαρκτο σύλλογο, τον ΠΑΣΑΠ Κρήτης.

Επιπλέον, το προεδρείο είχε πληρώσει με λεφτά των αναπήρων σεκιούριτι που έλεγχαν ποιοι θα μπουν και δε θα μπουν στην αίθουσα του συνεδρίου! Κάτι που ξεσήκωσε την έντονη διαμαρτυρία των συνδικαλιστών της Ενωτικής Συνδικαλιστικής Κίνησης - Συνεργαζόμενοι (ΕΣΚ - Συνεργαζόμενοι), που εκδίωξαν τους σεκιούριτι.

Μετά από αυτά, οι συνδικαλιστές της ΕΣΚ - Συνεργαζόμενοι υπογράμμισαν ότι θα παλέψουν, ώστε να μη γίνει η διαφαινόμενη διάσπαση που προωθείται στο χώρο των κινητικά αναπήρων, προκειμένου να χειραγωγούνται πιο εύκολα οι ανάπηροι. Κάλεσαν τους ανάπηρους σε επαγρύπνηση, να συσπειρωθούν γύρω από τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων και να διεκδικήσουν εκπροσώπηση πραγματικά αναπηρική που θα παλεύει και θα διεκδικεί σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες τους.

  • Σημαντική επιτυχία στις χτεσινές εκλογές της νεοϊδρυθείσας Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών (ΕΟΤ) σημείωσε η ΕΣΚ Συνεργαζόμενοι παίρνοντας έξι στις 24 έδρες για το Διοικητικό Συμβούλιο.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ