Παρασκευή 10 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΡΑΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ
Αμεση στελέχωση των ΤΕΠ

Την άμεση στελέχωση των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) στο Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας και το σταμάτημα της οικονομικής επιβάρυνσης των αρρώστων, ζητούν οι βουλευτές του ΚΚΕ Βέρα Νικολαΐδου και Ελπίδα Παντελάκη, με Ερώτησή τους για τον υπουργό Υγείας Νικήτα Κακλαμάνη.

«Τα ΤΕΠ στο Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας έπρεπε να λειτουργούν εδώ και δύο χρόνια, υπογραμμίζουν οι βουλευτές του ΚΚΕ. Αντί γι' αυτό, λειτούργησαν προσωρινά και με τεράστιες δυσκολίες με το ήδη υπάρχον προσωπικό - το οποίο, ούτως ή άλλως, είναι πολύ λίγο, γιατί στο νοσοκομείο έχουν δημιουργηθεί και λειτουργούν νέα τμήματα, εργαστήρια, κλινικές - κατά την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων και από τότε δεν έχουν λειτουργήσει ουσιαστικά, παρά τις μεγάλες και πιεστικές ανάγκες που υπάρχουν. Μάλιστα, οι υπηρεσίες που παρέχονται στα ΤΕΠ δεν είναι δωρεάν, αφού ο κόσμος που προσέρχεται καλείται να πληρώσει για τις όποιες εξετάσεις χρειαστεί να κάνει. Οι εργαζόμενοι, το σωματείο και η Διοίκηση του Νοσοκομείου έχουν θέσει το πρόβλημα επανειλημμένα, δυστυχώς όμως μέχρι σήμερα δεν έχει παρθεί κάποιο ουσιαστικό μέτρο».

Είναι επιβεβλημένο για να λειτουργήσουν τα ΤΕΠ να στελεχωθούν άμεσα με όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό και τον απαιτούμενο εξοπλισμό, υπογραμμίζουν οι βουλευτές του ΚΚΕ και τονίζουν: «Επιπλέον επιβάλλεται να σταματήσει το ισχύον απαράδεκτο καθεστώς της οικονομικής επιβάρυνσης των ασθενών που καλούνται να πληρώσουν για τις εξετάσεις που πρέπει να κάνουν».

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ερωτούν τον υπουργό Υγείας ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα λειτουργίας των ΤΕΠ και εάν θα χορηγήσει από τον κρατικό προϋπολογισμό τα απαραίτητα κονδύλια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ