Παρασκευή 10 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
11ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Οι μεθοδεύσεις δεν έκαμψαν τις ταξικές δυνάμεις

Η παράταξη της ΑΣΥ επανεξέλεξε πέντε συμβούλους στο Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας

Παρά το κλίμα πόλωσης, τη δράση πολυποίκιλων μηχανισμών για τον επηρεασμό των συνέδρων και την επιχείρηση αποκλεισμού νόμιμα εκλεγμένων αντιπροσώπων από το 11ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) η «Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών» (συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ) διατήρησε τις δυνάμεις και επανεξέλεξε πέντε συμβούλους στο Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας.

Η επιχείρηση αποκλεισμού των συνέδρων του σωματείου των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ - με πρώτο βιολί την ΠΑΣΚΕ - είχε σαν αποτέλεσμα να μη γίνει συζήτηση για τα καυτά προβλήματα των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία και τα ιδρύματα πρόνοιας, καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα λαϊκά στρώματα όταν αναζητούν υπηρεσίες Υγείας και Πρόνοιας. Η ΠΑΣΚΕ, αγνοώντας απόφαση του συνεδρίου, εμπόδιζε τη συμμετοχή των αντιπροσώπων του ΕΚΑΒ. Το σωματείο των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ αναγκάστηκε να προσφύγει σε ασφαλιστικά μέτρα που εκδικάστηκαν χτες και το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών (Τμήμα Ασφαλιστικών) διέταξε τη συμμετοχή των αντιπροσώπων του στο συνέδριο - οι οποίοι ουσιαστικά πρόλαβαν μόνο να πάρουν μέρος στην εκλογική διαδικασία.

Η «Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών» (ΑΣΥ) πήρε 128 ψήφους και πέντε έδρες. Στις προηγούμενες εκλογές (1993) η ΑΣΥ είχε συγκροτήσει κοινό ψηφοδέλτιο με την τη «Δημοκρατική Συνδικαλιστική Ενωτική Κίνηση» (ΔΗΣΕΚ) και είχαν πάρει 129 ψήφους και - επίσης πέντε έδρες στο Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔΗΝ.

Στο συνέδριο ψήφισαν 935 σύνεδροι (έναντι 901 το 2003) και βρέθηκαν 930 ψηφοδέλτια έγκυρα.

Οι άλλες παρατάξεις πήραν:

  • ΠΑΣΚΕ 464 ψήφους και 17 έδρες, έναντι 505 ψήφων και 19 εδρών.
  • ΔΑΚΕ 267 ψήφους και 9 έδρες, έναντι 175 ψήφων και 7 εδρών.
  • Πρωτοβουλία Υγειονομικών 55 ψήφους και 2 έδρες, έναντι 57 ψήφων και 2 εδρών.
  • Αριστερή Συνδικαλιστική Παρέμβαση 16 ψήφους και καμία έδρα, έναντι 18 ψήφων και επίσης καμιάς έδρας.

Μέχρι αργά το βράδυ δεν είχαν εκδοθεί τα αποτελέσματα για τους αντιπροσώπους στο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ, ενώ είχαν γίνει ενστάσεις απ' τις οποίες μπορεί να κριθεί μια έδρα μεταξύ της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ