Παρασκευή 10 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ «ΛΗΤΩ»
Αλλοι τέσσερις στην ανεργία

Σε τέσσερις νέες απολύσεις στο υποκατάστημα του Πειραιά και της Καλλιθέας προχώρησε πρόσφατα η επιχείρηση βρεφικών ειδών «ΛΗΤΩ ΑΕ» συνεχίζοντας την πολιτική της τρομοκρατίας εργαζομένων ώστε να μπορεί να εφαρμόζει τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στο κατάστημα.

«Η εργοδοσία, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Εμποροϋπαλλήλων Πειραιά, αποθρασυμένη και από την κυβερνητική πολιτική, απειλεί ότι θα προχωρήσει και σε άλλες απολύσεις στο όνομα δήθεν της ανταγωνιστικότητας, αλλά και για να αυξήσει τα κέρδη της. Παράλληλα, προχωρεί σε εκβιασμούς των εργαζομένων για οικειοθελή παραίτηση, δίνοντας τους σαν κίνητρο την "αποζημίωση" που δικαιούνται».

Μάλιστα, όπως γνωστοποίησε ήδη στους εργαζόμενους, σχεδιάζει μέχρι το ερχόμενο Μάιο να προχωρήσει στο κλείσιμο και των δύο καταστημάτων.

Ο Σύνδεσμος Εμποροϋπαλλήλων καλεί τον πειραιώτικο λαό να σταθεί συμπαραστάτης στον αγώνα του σωματείου και των εργαζομένων στο «Λητώ» για να μη χαθεί ούτε μια θέση εργασίας. Παράλληλα, καλεί τους εργαζόμενους να απαντήσουν αγωνιστικά στις νέες αυτές προκλήσεις, συσπειρωμένοι στο σωματείο, επισημαίνοντας πως «μαζί με τους άλλους εργαζόμενους του Πειραιά παλεύουμε ενάντια στις προκλήσεις των βιομηχάνων για την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων, για την αύξηση του ορίου των απολύσεων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ