Παρασκευή 10 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Δυναμική πορεία στο κέντρο της πόλης

Απέκλεισαν για πάνω από μια ώρα κατάστημα της Εμπορικής

Από τη χτεσινή πορεία των εργαζομένων στα Λιπάσματα Θεσσαλονίκης

Motion Team

Από τη χτεσινή πορεία των εργαζομένων στα Λιπάσματα Θεσσαλονίκης
Συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και αποκλεισμό του κεντρικού καταστήματος της Εμπορικής Τράπεζας, πραγματοποίησαν χθες το πρωί οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων Θεσσαλονίκης, συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στο κλείσιμο του εργοστασίου. Στο πλευρό τους, βρέθηκαν αντιπροσωπεία του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ και στελέχη του ΠΑΜΕ. Παράλληλα, συνεχίζεται η κατάληψη στο εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης.

Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στις 9.30 το πρωί στο Αγαλμα του Βενιζέλου και από εκεί με πορεία κατευθύνθηκαν στο κεντρικό κατάστημα της Εμπορικής Τράπεζας, στην οδό Ιωνος Δραγούμη. Μόλις έφτασαν στην είσοδο της Τράπεζας, αντιπροσωπεία των εργαζομένων ζήτησε να μπει στο κτίριο, αλλά η αστυνομική δύναμη που είχε παραταχθεί τους εμπόδισε.

Οι εργαζόμενοι αντέδρασαν, φωνάζοντας «φύγετε από μπροστά να περάσει η εργατιά». Κόντρα στην αδιάλλακτη στάση της αστυνομίας, επιχείρησαν να σπάσουν τον κλοιό και να μπουν μέσα. Τελικά, επιτράπηκε η είσοδος στην αντιπροσωπεία, η οποία μετέφερε το αίτημα των εργαζομένων να ανακληθεί η απόφαση για το κλείσιμο του εργοστασίου. Οι εργαζόμενοι, όσο παρέμεναν έξω από την τράπεζα, την οποία απέκλεισαν για περισσότερο από μία ώρα, φώναζαν συνθήματα, μέσα από τα οποία κατήγγελλαν το ρόλο του τραπεζικού κεφαλαίου και της κυβέρνησης, καθώς και τα παιχνίδια που παίζονται στις πλάτες τους για να προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση της Εμπορικής.

Αμέσως μετά, συνέχισαν με πορεία μέχρι τα γραφεία της περιφερειακής διεύθυνσης της Εμπορικής. Εκεί, αντιπροσωπεία των εργαζομένων συναντήθηκε με τη Διεύθυνση και ζήτησε να έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Εμπορικής κ. Προβόπουλο, η οποία τελικά δεν έγινε. Θυμίζουμε ότι η Εμπορική Τράπεζα είναι ο κύριος μέτοχος στη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων με ποσοστό 42%, ενώ μεγάλα ποσοστά κατέχουν, επίσης, οι τράπεζες Εθνική και Αλφα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ