Παρασκευή 10 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ 21 ΤΟΥ ΦΛΕΒΑΡΗ
Με όλες τις δυνάμεις σε κάθε γωνιά της χώρας

Χωρίς καθυστέρηση, οι τοπικές Γραμματείες του ΠΑΜΕ ρίχνονται στη μάχη για την επιτυχία των συγκεντρώσεων

Η αφίσα του ΠΑΜΕ για το συλλαλητήριο της Αθήνας στις 21 του Φλεβάρη
Η αφίσα του ΠΑΜΕ για το συλλαλητήριο της Αθήνας στις 21 του Φλεβάρη
Στα γεμάτα μπαίνουν οι ταξικές δυνάμεις στη μάχη για την προετοιμασία των συλλαλητηρίων στις 21 του Φλεβάρη. Ηδη, τοπικές Γραμματείες του ΠΑΜΕ, ταξικά συνδικάτα και Εργατικά Κέντρα παίρνουν πρωτοβουλίες, οργανώνουν την πάλη της εργατικής τάξης, ανοίγονται στους χώρους δουλιάς. Στόχος: Στις 21 του Φλεβάρη, οι εργαζόμενοι να δώσουν μαζική αγωνιστική απάντηση στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης, στη στρατηγική του μεγάλου κεφαλαίου, στις προκλήσεις βιομηχάνων και τραπεζιτών. Να υπερασπίσουν τις κλαδικές συμβάσεις, να καταδικάσουν την αντεργατική εισοδηματική πολιτική, να διεκδικήσουν μισθούς και μεροκάματα στο ύψος των αναγκών τους.

Το συλλαλητήριο στην Αθήνα θα γίνει στην πλατεία Κάνιγγος στις 6 μ.μ., ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία, η οποία θα περάσει και από τα γραφεία της ΕΕ, για να καταγγελθεί το έκτρωμα της οδηγίας Μπολκενστάιν.

Συγκέντρωση χτες στο Βόλο

Με συγκέντρωση και πορεία στους δρόμους του Βόλου, που κατέληξε στα γραφεία του Συνδέσμου Θεσσαλικών Βιομηχανιών (ΣΘΕΒ), εργαζόμενοι της Μαγνησίας έδωσαν χτες μια πρώτη απάντηση στην επιχείρηση κυβέρνησης και εργοδοσίας για κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και απελευθέρωση των απολύσεων, προπαγανδίζοντας ταυτόχρονα το συλλαλητήριο που διοργανώνουν στην πόλη οι ταξικές δυνάμεις στις 21 του Φλεβάρη.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Τ. Τριανταφυλλάκος, μέλος της Γραμματείας Μαγνησίας του ΠΑΜΕ, ο οποίος τόνισε ότι ο ΣΕΒ «με αέρα στα πανιά του» από τη στάση της συμβιβασμένης πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ ζητάει «γην και ύδωρ». Ταυτόχρονα, κατήγγειλε και τη συμβιβασμένη πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Βόλου (ΕΚΒ), που μέσω του προέδρου και στελέχους της ΠΑΣΚΕ, Γ. Καλαντζή, έσπευσε να διαβεβαιώσει τον ΣΘΕΒ ότι «θα διαφυλάξει την "εργασιακή ειρήνη"».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δηλώσεις του προέδρου του ΕΚΒ έγιναν στο πλαίσιο συνάντησης της διοίκησης με εκπροσώπους του ΣΘΕΒ, οι οποίοι, δηλώνοντας ενοχλημένοι από την περιφρούρηση απεργιακών κινητοποιήσεων από το ΠΑΜΕ και απεργούς, επιχείρησαν να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους της περιοχής λέγοντας προκλητικά ότι «στο μέλλον δε θα ανεχθούμε το κλείσιμο της βιομηχανικής περιοχής».

«Με τη σημερινή συγκέντρωση - τόνισε ο Τ. Τριανταφυλλάκος - στέλνουμε το μήνυμα, τόσο σε κυβέρνηση και εργοδοσία, όσο και στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, ότι η ταξική πάλη θα ενταθεί. Και όσον αφορά στις απειλές του ΣΘΕΒ, του τις επιστρέφουμε. Κυβέρνηση κι εργοδοσία να είναι σίγουροι ότι δε θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί».

Προετοιμασίες σε Στερεά - Εύβοια

Στους Νομούς Εύβοιας, Φθιώτιδας, Βοιωτίας και Φωκίδας, η μάχη για την επιτυχία των συλλαλητηρίων του ΠΑΜΕ στις 21 του Φλεβάρη έχει ήδη ξεκινήσει. Ηδη, εξαγγέλθηκαν ο τόπος και ο χρόνος των συλλαλητηρίων, στη Χαλκίδα (Κριεζώτου και Ερμού, 6.30 μ.μ.), στη Λαμία (πλατεία Πάρκου, 6.30 μ.μ.) και στη Λιβαδειά (πλατεία Εθνικής Αντίστασης, 6.30 μ.μ.). Ενώ άμεσα αναμένεται και η απόφαση της Γραμματείας Φωκίδας του ΠΑΜΕ, όπου συμμετέχει και η ταξική διοίκηση του Εργατικού Κέντρου του νομού.

Από την ερχόμενη Δευτέρα θα ξεκινήσει και η υλοποίηση του προγράμματος των περιοδειών, επισκέψεων και ομιλιών σε εργασιακούς, βιομηχανικούς χώρους για την ενημέρωση των εργαζομένων και το κάλεσμά τους μαζικά στα συλλαλητήρια.

Πρόγραμμα δράσης στην Αρτα

Την οργάνωση αγωνιστικών κινητοποιήσεων το προσεχές διάστημα και την πραγματοποίηση σύσκεψης εργατικών σωματείων και φορέων την προσεχή Δευτέρα και ώρα 6 μ.μ. στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου για τον καλύτερο σχεδιασμό και συντονισμό της δράσης των εργαζομένων ενάντια στο σύνολο της αντιλαϊκής επέλασης του κεφαλαίου και των πολιτικών του εκπροσώπων αποφάσισε το Εργατικό Κέντρο Αρτας στην προχτεσινή του συνεδρίαση.

Στο στόχαστρο των κινητοποιήσεων θα είναι ο συνολικός χαρακτήρας της αντεργατικής πολιτικής που καλά σχεδιασμένος από κυβέρνηση και κεφάλαιο και με τις πλάτες της συμβιβασμένης πλειοψηφίας σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ βρίσκεται σε εξέλιξη. Επιδίωξη του κεφαλαίου, μεταξύ άλλων, είναι η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων προσθέτοντας έτσι άλλον έναν κρίκο στα δεσμά των εργαζομένων προκειμένου να αυξηθούν ακόμη παραπέρα τα κέρδη του.

Στο πλαίσιο του προγραμματισμού του το επόμενο διάστημα πέρα από το ζήτημα των ΣΣΕ το Εργατικό Κέντρο Αρτας θα ξεδιπλώσει τη δράση του για την ανεργία, την ανασφάλιστη εργασία κ.ά., αναδεικνύοντας τις αιτίες που τα δημιουργούν, με την πραγματοποίηση εξορμήσεων και περιοδειών σε χώρους εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ