Σάββατο 11 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
«Ξηλώνονται» οι εργασιακές σχέσεις

Περιοδεία στη Διεύθυνση Πρασίνου πραγματοποίησε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας, Σπύρος Χαλβατζής

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση ρίχνει «νερό στο μύλο» στην επιχειρούμενη αλλαγή των εργασιακών σχέσεων, προσλαμβάνοντας εργαζόμενους με 8μηνες ή 6μηνες συμβάσεις εργασίας, ενώ την ίδια ώρα σπαταλά εκατομμύρια ευρώ για φιέστες και λαμπιόνια. Τα παραπάνω τόνισε ο Σπύρος Χαλβατζής, υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας με τη «Συμπαράταξη για την Αθήνα» και τη Δημοτική Κοινωνική Κίνηση Αθήνας, κατά τη χτεσινή περιοδεία κλιμακίου του ψηφοδελτίου συνεργασίας στα Φυτώρια της Διεύθυνσης Πρασίνου και Κηποτεχνίας του δήμου. Μαζί του ήταν και η Μαρία Ζευγώλη από την Κομμουνιστική Ανανέωση.

Στη Διεύθυνση Πρασίνου τα προβλήματα είναι τεράστια. Μέσα σε λίγα χρόνια, οι 1.100 εργαζόμενοι, πριν από έξι χρόνια, έχουν γίνει 700, από τους οποίους μόνον οι 400 ασχολούνται με τη συντήρηση του πράσινου, σύμφωνα με κατά καιρούς καταγγελίες των εργατών. Το αποτέλεσμα είναι όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι να δουλεύουν με διαφόρων ειδών συμβάσεις. Οπως σημείωσε ο Σπ. Χαλβατζής, δήμαρχοι και νομάρχες, που στηρίχτηκαν από τις δυνάμεις των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ, έβαλαν πλάτη στην εφαρμογή των Τοπικών Συμφώνων Απασχόλησης και στο ξήλωμα των εργασιακών σχέσεων.

Μιλώντας ιδιαίτερα για το Δήμο Αθήνας, ο Σπ. Χαλβατζής επισήμανε ότι «οι περσινές δαπάνες για τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, δηλαδή για φιέστες, ήταν 3 εκατομμύρια ευρώ, όσο δηλαδή θα στοίχιζε η κατασκευή τεσσάρων νέων και σύγχρονων παιδικών σταθμών». Γεγονός, που δηλώνει και ποιες είναι οι πραγματικές προτεραιότητες της διοίκησης του δήμου.

Εξάλλου, ο Σπ. Χαλβατζής, μιλώντας, χτες, στο ραδιόφωνο του «ΑΘΗΝΑ 9,84», τόνισε μεταξύ άλλων: «Το κράτος από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους χρωστά στο λαό της Αθήνας δισεκατομμύρια ευρώ. Επιπλέον, πρέπει να διεκδικηθεί διπλασιασμός των πόρων για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Οι κοινωνικές ανάγκες δεν μπορεί να καλύπτονται ούτε με τα ανταποδοτικά τέλη, ούτε με την επιχειρηματική λειτουργία της Αυτοδιοίκησης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ