Σάββατο 11 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΡΙΠΗ ΤΩΝ ΠΟΥΛΕΡΙΚΩΝ
Ακόμη δύο παιδιά θύματα της νόσου...

TZAKAPTA.--

Στη διεθνή μακρά λίστα των θυμάτων της γρίπης των πουλερικών προστέθηκαν χτες δύο παιδιά από την Ινδονησία. Σύμφωνα με ανακοίνωση των αρχών, ο θάνατος μίας 12χρονης την πρώτη Μάρτη και ενός 3χρονου αγοριού στις 28 Φλεβάρη επήλθε από τον ιό Η5Ν1. Τα παιδιά αρρώστησαν μετά από επαφή με άρρωστα πτηνά...

Το ίδιο 24ωρο, οι αρχές στην Αλβανία ανακοίνωσαν πως θανάτωσαν πάνω από 2.000 πουλερικά στο χωριό Τσούκα στο νότιο τμήμα της χώρας και πως οι προβλεπόμενες αποζημιώσεις σε πληγέντες αγρότες θα ανέλθουν σε 80.000 ευρώ. Παράλληλα, ο Τούρκος υπουργός Γεωργίας Μεχντί Εκέρ έδωσε εντολή στις κατά τόπους υγειονομικές αρχές να προετοιμαστούν για ένα πιθανό δεύτερο κύμα της νόσου το διάστημα Απρίλης - Μάης κατά την άφιξη των αποδημητικών πτηνών. Υποστήριξε πως εάν αυτή τη φορά η προετοιμασία είναι καλή «οι απώλειες θα συρρικνωθούν στο ελάχιστο».

Τέλος, στην Αυστρία οι αρχές της Υπηρεσίας Υγείας και Τροφίμων προέτρεψαν όσους πολίτες έχουν γάτες να τις πάνε στα κτηνιατρεία για εξετάσεις προκειμένου να εξακριβωθεί εάν φέρουν στελέχη του ιού Η5Ν1.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ