Σάββατο 11 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Εντονη αντίδραση για τα μονομερή σχέδια Ολμέρτ

ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ - ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ.-

«Κήρυξη πολέμου» χαρακτήρισε ο πολιτικός ηγέτης της «Χαμάς» τα σχέδια που παρουσίασε ο εκτελών χρέη πρωθυπουργού του Ισραήλ, Εχούντ Ολμέρτ, για την περίπτωση που το κόμμα του, το «Καντίμα», κερδίσει τις εκλογές. Ο Ολμέρτ, σε συνεντεύξεις που παραχώρησε, προανήγγειλε ότι το Ισραήλ «θα χαράξει τα οριστικά του σύνορα μέχρι το 2010», μετά από μονομερείς αποχωρήσεις από εποικισμούς, ενίσχυση των μεγάλων εποικιστικών συγκροτημάτων και ολοκλήρωση του διαχωριστικού τείχους.

Ο Κχαλέντ Μασχάαλ, από τη «Χαμάς», κατηγόρησε τον Ολμέρτ ότι «κάνει τα ίδια λάθη με τις προηγούμενες ισραηλινές ηγεσίες» και συμπλήρωσε ότι «αν εφαρμόσει όσα λέει, δεν υπάρχει αποχώρηση από τα κατεχόμενα εδάφη, ούτε μπορούν να επιστρέψουν οι Παλαιστίνιοι πρόσφυγες. Είναι πόλεμος».

Τέλος, χθες, και πάλι, η ΕΕ προειδοποίησε ότι «θα διακόψει κάθε χρηματική βοήθεια προς την Παλαιστινιακή Αρχή αν η "Χαμάς" δεν αναγνωρίσει το Ισραήλ και δεν αποκηρύξει τη βία».

  • Η Βρετανία προμήθευσε το Ισραήλ με πλουτώνιο και άλλα υλικά αναγκαία για την κατασκευή ατομικής βόμβας, τη δεκαετία του '60, αποκαλύπτει σε εκπομπή του το BBC, επικαλούμενο επίσημα μυστικά έγγραφα. Ο τότε υπουργός Τεχνολογίας, Τόνι Μπεν, εξέφρασε «απορία και σοκ», δηλώνοντας άγνοια και εκτίμησε ότι η όλη υπόθεση έγινε χωρίς τη συγκατάθεση της τότε πολιτικής ηγεσίας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ