Σάββατο 11 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΚΟΥΑΔΟΡ
Απεργιακών κινητοποιήσεων συνέχεια

Ο στρατός έχει βγει στους δρόμους στις περιοχές του Αμαζονίου

Associated Press

Ο στρατός έχει βγει στους δρόμους στις περιοχές του Αμαζονίου
ΚΙΤΟ.--

Εκρυθμη παραμένει η κατάσταση στις τρεις επαρχίες του Αμαζονίου με το στρατό να προσπαθεί να επιβάλλει διά ροπάλου την τάξη. Οι κάτοικοι των περιοχών είναι στο πλευρό των απεργών της κρατικής εταιρίας πετρελαίου «Petroecuador», ενώ παραμένει η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση του Αλφρέντο Παλάσιο.

Οι διαπραγματεύσεις των εκπροσώπων της κυβέρνησης, των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας και των εκπροσώπων των χιλιάδων συμβασιούχων κατέρρευσαν σύμφωνα με την «Πρένσα Λατίνα», καθώς οι δεσμεύσεις μάλλον ήταν μετέωρες. Καθώς φαίνεται τα ποσά που αντιστοιχούν στις οφειλές των μισθών από το Σεπτέμβρη δεν είχαν αποταμιευτεί όπως είχε ανακοινώσει την Τετάρτη ο υπουργός Οικονομικών και η απεργία στις επαρχίες Ορεγιάνα, Σουκούμπιος και Νάπο συνεχίζεται επ' αόριστον. Την ίδια στιγμή η παραγωγή πετρελαίου και πάλι αναμένεται να διακοπεί ενώ από Δευτέρα και άλλες πέντε επαρχίες αναμένεται να μπουν στο χορό των απεργιακών κινητοποιήσεων. Οπως ανακοίνωσαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στις επαρχίες Παστάσα, Κοτοπαξί, Μπολίβαρ, Τουνγκουράουα και Τσιμποράσο στην περιοχή των Ανδεων θα αρχίσουν την απεργία εάν μέχρι τότε δεν καταβληθούν τα δεδουλευμένα.

Τέλος, το κόμμα Πατσακουτίκ, που στηρίζει την κυβέρνηση Παλάσιο ζήτησε χτες στο Κοινοβούλιο την άμεση άρση του καθεστώτος έκτακτης ανάγκης ειδάλλως θα προχωρήσει την άρση εμπιστοσύνης του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ