Σάββατο 11 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΛΑΣΤΗΡΙΟ «ΓΚΟΥΑΝΤΑΝΑΜΟ»
Γιατροί καταγγέλλουν τα βασανιστήρια

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ.--

Την πρακτική της αναγκαστικής σίτισης των κρατουμένων στο Γκουαντάναμο, που ισοδυναμεί με βασανιστήρια, καταγγέλλει ομάδα 263 γιατρών από όλο τον κόσμο που παράλληλα ζητούν από τον Ιατρικό Σύλλογο των ΗΠΑ την επιβολή κυρώσεων εις βάρος όλων όσοι εμπλέκονται στην πρακτική αυτή.

Στην επιστολή, η οποία δημοσιεύεται στο περιοδικό «The Lancet», οι γιατροί υπενθυμίζουν ότι η Παγκόσμια Ιατρική Ενωση έχει διατυπώσει δύο φορές την αντίθεσή της προς την πρακτική αυτή και τις αποφάσεις συνυπέγραψε και ο Αμερικανικός Ιατρικός Σύλλογος.

Οι υπογράφοντες είναι κυρίως γιατροί από τη Βρετανία, τις ΗΠΑ, την Αυστραλία, την Ιρλανδία, τη Γερμανία, την Ολλανδία και την Ιταλία. Η αναγκαστική σίτιση πραγματοποιείται με την ακινητοποίηση του κρατουμένου και την εισαγωγή λεπτού σωλήνα από το ρουθούνι, πρακτική που έχει καταταχθεί στα βασανιστήρια.

Οι υπογράφοντες «χρεώνουν» την πρακτική αυτή στον Τζον Εντμοντσον, πρώην διευθυντή του νοσοκομείου του Γκουαντάναμο, ο οποίος δήλωσε ενώπιον δικαστηρίου ότι ενήργησε έτσι ακολουθώντας εντολή ανωτέρου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ