Σάββατο 11 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΣΕΧΙΑ
Δεν πέρασε αντικομμουνιστικό νομοσχέδιο

ΠΡΑΓΑ.--

Καταψηφίστηκε χτες στη Βουλή των Αντιπροσώπων της Τσεχίας το αντικομμουνιστικό νομοσχέδιο που προωθούσε την απαγόρευση του Κομμουνιστικού Κόμματος. Ενα νομοσχέδιο που μεταξύ των άλλων προσπαθούσε να εξισώσει τον κομμουνισμό με το φασισμό. Μια τέτοια εξέλιξη θα έθετε το Κομμουνιστικό Κόμμα Μοραβίας-Βοημίας (Τσεχίας) εκτός νόμου αν δεν άλλαζε το όνομά του. Και δεν είναι καθόλου τυχαία η περίοδος της αντικομμουνιστικής αυτής επίθεσης αν αναλογιστεί κανείς πως πρόσφατα υπήρξε η προσπάθεια προώθησης του αντικομμουνιστικού μνημονίου από την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Σε σύνολο 135 βουλευτών, οι 68 καταψήφισαν το νομοσχέδιο, ενώ 55 βουλευτές το υπερψήφισαν και 12 απείχαν. Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο έβαζε προβοκατόρικα στην ίδια μοίρα την αντεπανάσταση που ανέτρεψε το σοσιαλισμό και το αντιφασιστικό κίνημα αντίστασης.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Οκτώβρη η Γερουσία είχε εγκρίνει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Ολοι οι βουλευτές του ΚΚ Βοημίας-Μοραβίας (Τσεχίας) και οι περισσότεροι βουλευτές των Σοσιαλδημοκρατών καταψήφισαν το νομοσχέδιο. Από τη μεριά τους οι εισηγητές αυτού του νομοσχεδίου δήλωσαν πως θα το ξαναθέσουν σε ψηφοφορία αν αλλάξει ο συσχετισμός των δυνάμεων στη Βουλή των Αντιπροσώπων μετά τις εκλογές του Ιούνη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ