Σάββατο 11 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
Νέες μάχες στην Ανατολία

ΒΑΝ.--

Τουλάχιστον δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν σε μάχες με Κούρδους αυτονομιστές αντάρτες στη Νοτιοανατολική Τουρκία, δήλωσαν αξιωματούχοι.

«Οι μάχες συνεχίζονται. Η επιχείρηση των δυνάμεων ασφαλείας υποστηρίζεται από αέρος (από ελικόπτερα)», δήλωσε στρατιωτικός αξιωματούχος στο «Ρόιτερς».

Σύμφωνα με το CNN Turk, πέραν των δύο νεκρών τραυματίστηκαν άλλοι πέντε στις μάχες, που διεξάγονταν χτες στην επαρχία Σιρνάκ, κοντά στη μεθόριο της Τουρκίας και του Ιράκ.

Το νέο επεισόδιο στην περιοχή - όπου, τις τελευταίες βδομάδες, έχουν σημειωθεί και άλλες συγκρούσεις μεταξύ στρατού και ανταρτών, με τέσσερις νεκρούς αλλά και μια βομβιστική επίθεση στη Βαν με τρεις νεκρούς και δεκάδες τραυματίες -, καταγράφεται ενώ ακόμη δεν έχει κοπάσει ο σάλος από τη δίωξη του στρατηγού Γιασάρ Μπουγιούκανιτ, η οποία μάλλον οδεύει προς «πάγωμα».

Στο μεταξύ, με ανακοίνωσή του, που μεταδόθηκε από το ειδησεογραφικό πρακτορείο «Firat News», το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (ΡΚΚ) διέψευσε ότι ευθύνεται για τη βομβιστική επίθεση στη Βαν: «Δεν έχουμε καμία πληροφορία για το περιστατικό στη Βαν... Δεν οργανώνουμε επιχειρήσεις με στόχο αμάχους», ανέφερε η ανακοίνωση, η οποία εντείνει τις υποψίες ότι η επίθεση -που σύμφωνα με τις αρχές, έγινε από «βομβιστή αυτοκτονίας» - είναι έργο κάποιου παρακλαδιού των μυστικών υπηρεσιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ