Σάββατο 11 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ
Καθεστώτος δουλείας για 1.3 εκατομμύρια ανθρώπους

ΣΑΟ ΠΑΟΛΟ.--

Σε καθεστώς δουλείας, με όλη τη σημασία της λέξης, ζουν τουλάχιστον 1,3 εκατομμύρια άνθρωποι στη Λατινική Αμερική, ανακοίνωσε ο Διεθνής Οργανισμός Εργασίας στο Πόρτο Αλέγκρε της νότιας Βραζιλίας στο περιθώριο διεθνούς διάσκεψης για την αγρονομική μεταρρύθμιση και την αγροτική ανάπτυξη.

Οι χώρες της Νότιας Αμερικής, οι πλέον πληγείσες από τη σύγχρονη σκλαβιά, είναι η Βολιβία, η Παραγουάη, το Περού δήλωσε ο ανθρωπολόγος Εντουάρντο Μπεντόγια.

«Στο Περού το πρόβλημα είναι σοβαρό και επικεντρώνεται στην εκμετάλλευση των δασικών εκτάσεων στην περιοχή του Αμαζονίου, όπου ζουν σχεδόν 20.000 Ινδιάνοι σε συνθήκες δουλείας», δήλωσε ο Μπεντόγια, διευκρινίζοντας ότι αυτοί που στρατολογούν ανθρώπινο δυναμικό, φυλάκιζαν ολόκληρες οικογένειες Ινδιάνων, για να τους αναγκάζουν να εργάζονται για περιόδους έξι έως 12 μηνών.

Στη Βολιβία, η δουλεία πλήττει κυρίως τους Ινδιάνους που καταναγκάζονται να εργάζονται στις φυτείες του ζαχαροκάλαμου και εκτελούν 12 ώρες εργασία την ημέρα, διαφορετικά υφίστανται βασανιστήρια! Τα μεγαλύτερα θύματα της δουλείας στην Παραγουάη, σύμφωνα με τον ανθρωπολόγο, είναι οι Ινδιάνοι Γουαρανί που δουλεύουν στις μεγάλες αγροτικές επιχειρήσεις.

Στη Βραζιλία, το υπουργείο Εργασίας και ο Διεθνής Οργανισμός Εργασίας αποκάλυψαν ότι το 2005, 4.113 άνθρωποι που ήταν σε καθεστώς καταναγκαστικών έργων στις αγροτικές επιχειρήσεις απελευθερώθηκαν. Η σκλαβιά τυπικά καταργήθηκε στη Βραζιλία το 1888. Ωστόσο 20.000 έως 50.000 εργάτες στις καλλιέργειες υφίστανται ένα καθεστώς εργασίας όμοιο με δουλεία...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ