Πέμπτη 23 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σε αγωνιστική επαγρύπνηση

Αμέσως μετά τη συνάντηση της ΓΣΕΕ με τις εργοδοτικές ενώσεις, ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ Γ. Μαυρίκος δήλωσε:

«Και σήμερα φάνηκε με γυμνό μάτι η προκλητικότητα των βιομηχάνων. Εχει αποδειχτεί ότι ο ΣΕΒ σέρνει πρώτος, μαζί βέβαια με την κυβέρνηση και την ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τον αντεργατικό και αντιλαϊκό χορό. Η πρόταση του ΣΕΒ, στα χαρτιά είναι 3,8%, στην πραγματικότητα όμως είναι ακόμα χαμηλότερα. Περίπου στο 2,9%, που σημαίνει αύξηση 19-20 ευρώ το μήνα στο μισθό. Είναι σκέτη κοροϊδία. Γι' αυτή την κοροϊδία όμως έχει μεγάλη ευθύνη και η ΓΣΕΕ, που με τη συναινετική της στάση δίνει φτερά στην προκλητικότητα των βιομηχάνων.

Κυβέρνηση, ΠΑΣΟΚ, ΣΕΒ, πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, ενδιαφέρονται μόνο για το προφίλ του λεγόμενου "κοινωνικού διαλόγου", για την εργασιακή ειρήνη. Γι' αυτήν κόπτονται. Να μη χαλάσει δηλαδή αυτό το σικέ, το στημένο παιχνίδι. Θέλουν να πείσουν τους εργαζόμενους ότι μέσα από ατέρμονες κουβέντες και συζητήσεις και χωρίς κινητοποιήσεις θα λυθούν τα προβλήματά τους. Ομως μέσα από τέτοιες διαδικασίες, μόνο να χάνει έχει η εργατική τάξη και όχι να κερδίζει.

Αυτό που χρειάζεται σήμερα είναι η εξαγγελία τώρα απεργιακών αγώνων. Σε αυτή την κατεύθυνση καλούμε όλα τα συνδικάτα να είναι με το όπλο παρά πόδας και άμεσα να προχωρήσουμε σε απεργιακές κινητοποιήσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ