Πέμπτη 23 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΥΡΗΝΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΟ «ΟΜΕΛΒΑ»
Προδιαγεγραμμένο το έγκλημα

Στην Αθήνα, με C-130, μεταφέρθηκαν και νοσηλεύονται στη Μονάδα Εγκαυμάτων του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Αθήνας οι τρεις από τους 4 σοβαρά τραυματίες της έκρηξης και πυρκαγιάς που σημειώθηκε προχτές στο πυρηνελαιουργείο «ΟΜΕΛΒΑ» (ιδιοκτησίας Γιαννούλη) στο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου. Ο τέταρτος συνάδελφός τους αναμενόταν να μεταφερθεί, επίσης, στην Αθήνα για νοσηλεία, αργά χτες το βράδυ. Οι κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν το γεγονός ότι το πυρηνελαιουργείο λειτουργούσε χωρίς μέτρα ασφαλείας. Συνυπεύθυνοι για την τραγική κατάληξη είναι τόσο η Περιφέρεια Κρήτης, που είχε συμφωνήσει για την προσωρινή λειτουργία του, όσο και η Νομαρχία Ηρακλείου, που έχει την πρώτη ευθύνη για το αν θα λειτουργήσει ή όχι, αλλά και για τους ελέγχους που έπρεπε να γίνονται.

Η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ, με ανακοίνωσή της, καταγγέλλει ότι και το νέο αυτό εργατικό «ατύχημα» είναι αποτέλεσμα της ασύδοτης δράσης του καπιταλιστικού - εκμεταλλευτικού συστήματος, που στο όνομα της αύξησης της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου δεν υπολογίζει την ανθρώπινη ζωή και ποδοπατάει κάθε μέτρο στοιχειώδους ασφάλειας, στην προσπάθεια να γίνει πιο ανταγωνιστική η επιχείρηση. Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους, πριν θρηνήσουν και άλλα θύματα, να οργανώσουν την πάλη τους και να απαιτήσουν να τιμωρηθούν οι ένοχοι αυτού του εγκλήματος.

Σε σχετική ανακοίνωσή της η ΝΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ επισημαίνει ότι «η αύξηση των εργατικών ατυχημάτων στο Νομό Ηρακλείου αποδεικνύει ότι τα κέρδη των βιομηχάνων από τη μια και η ασφάλεια, τα δικαιώματα, οι συνθήκες εργασίας της εργατικής τάξης από την άλλη είναι έννοιες ασυμβίβαστες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ