Πέμπτη 23 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ
Αναδιπλώθηκε η εργοδοσία

Να αποσύρει την τρομοκρατική μήνυση που είχε καταθέσει σε βάρος συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στην Κεφαλονιά και του Σωματείου Τουριστικών Επαγγελμάτων «Αγ. Μηνάς», αναγκάστηκε ο πρόεδρος των ξενοδόχων του νησιού, Σπ. Γαλιατσάτος, κάτω από τη γενικευμένη αντίδραση των εργαζομένων. Χτες το πρωί, συνδικάτα και μαζικοί φορείς της Κεφαλονιάς συμμετείχαν αποφασιστικά στη συγκέντρωση που διοργάνωσαν, έξω από τα δικαστήρια, το Εργατικό Κέντρο και το σωματείο «Αγ. Μηνάς», εκφράζοντας για ακόμα μια φορά την αλληλεγγύη τους στους συνδικαλιστές που διώχτηκαν επειδή αντιστάθηκαν στην εργοδοτική ασυδοσία.

Ταυτόχρονα, οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν τις προσπάθειες των εργοδοτών να καταπατήσουν το ίδιο το δικαίωμά τους στο συνδικαλισμό, όπως επιβεβαίωσε και η συγκεκριμένη υπόθεση. Στην κινητοποίηση, συμμετείχε ο Χρ. Κατσώτης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Επισιτισμού - Τουρισμού.

Η δίωξη των συνδικαλιστών επιβεβαίωσε πόσο ενοχλεί την εργοδοσία η δράση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος. Αλλά και πόσο επιτακτικό είναι να δυναμώσει η ταξική συσπείρωση και πάλη των εργαζομένων απέναντι στην εργοδοσία και την πολιτική που τη στηρίζει, αξιοποιώντας και τους μηχανισμούς της «ανεξάρτητης» Δικαιοσύνης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ