Πέμπτη 23 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΑΞΙΚΕΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ
Κλιμάκωση της πάλης

Κοινό κάλεσμα προς όλους τους εργαζόμενους να δώσουν με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ τη μάχη των Συλλογικών Συμβάσεων

Κάλεσμα προς όλους τους εργαζόμενους, στη μάχη των Συλλογικών Συμβάσεων «να στηρίξουν τις πρωτοβουλίες του ταξικού κινήματος και να ασκήσουν τη μεγαλύτερη δυνατή πίεση σε κάθε συνδικαλιστική οργάνωση» απευθύνουν με κοινή τους ανακοίνωση 9 Ομοσπονδίες που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Το κοινό κάλεσμα υπογράφουν οι Ομοσπονδίες Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων, Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος (ΟΕΚΙΔΕ), Φαρμακοϋπαλλήλων, Λογιστών, Εργαζομένων στις Ιδιωτικές Κλινικές (ΟΣΝΙΕ), Τροφίμων και Ποτών, Εργαζομένων Τύπου - Χάρτου, Εργαζομένων Θεάματος - Ακροάματος (ΠΟΘΑ) και Συνταξιούχων ΙΚΑ. Οι ταξικές δυνάμεις σημειώνουν:

«Προς όλους τους εργαζόμενους:

Οι διαπραγματεύσεις για την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και η τελευταία συνάντηση της ΓΣΕΕ με το Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών (ΣΕΒ), που προτείνει αύξηση 3,8% σε δύο δόσεις, τονίζουν ότι η τακτική των "κοινωνικών διαλόγων" και το πλαίσιο που θέτει η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ δεν έχουν καμιά σχέση με τις ανάγκες και τα συμφέροντα των εργαζομένων, αλλά, αντίθετα, στηρίζουν τη βασική γραμμή των βιομηχάνων και την αντιλαϊκή πολιτική.

Η επιθετικότητα του ΣΕΒ και των άλλων τμημάτων της πλουτοκρατίας, που εκδηλώνεται με αυξήσεις πείνας, με την υπονόμευση - κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων, την αύξηση των απολύσεων, την επέκταση της μερικής απασχόλησης και της μαύρης εργασίας, που χτυπάνε ιδιαίτερα τους νέους και τις γυναίκες, πρέπει να απαντηθεί με νέες απεργιακές κινητοποιήσεις, με πιο μαζική αντίδραση των εργαζομένων, με την κλιμάκωση και το συντονισμό του αγώνα.

Σήμερα δε χωράει κανένας δισταγμός, καμιά αναμονή.

Η επιθετικότητα των βιομηχάνων, των επιχειρηματιών συνδέεται άμεσα με την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, η οποία, συνεχίζοντας την πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, προχωράει στο δρόμο της λιτότητας, της ακρίβειας, της ανεργίας και υποαπασχόλησης. Προχωράει τις ιδιωτικοποιήσεις, την κατάργηση κοινωνικο-ασφαλιστικών δικαιωμάτων, την εμπορευματοποίηση της Υγείας και της Παιδείας.

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν συμφωνήσει και υλοποιούν τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης, τη στρατηγική της Λισαβόνας, για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των επιχειρήσεων, του μεγάλου κεφαλαίου. Κι αυτή η στρατηγική, που θα ενταθεί μετά τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης στις 23-24 του Μάρτη, θα οξύνει παραπέρα τα προβλήματα των εργαζομένων, θα χειροτερεύσει την κατάσταση των εργατικών - λαϊκών οικογενειών.

Αυτή είναι η πραγματικότητα που καλούμαστε να αντιπαλέψουμε με καλύτερη οργάνωση στους τόπους δουλιάς και στους κλάδους, με συσπείρωση νέων δυνάμεων στα ταξικά συνδικάτα, στο ΠΑΜΕ, με καταδίκη της αντιλαϊκής πολιτικής των κομμάτων του ευρωμονόδρομου και αλλαγή των συσχετισμών σε βάρος των δυνάμεων του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Τα συνδικάτα που παλεύουν μέσα από τις γραμμές του ΠΑΜΕ έδωσαν όλες τους τις δυνάμεις για την επιτυχία της απεργίας στις 15 του Μάρτη. Συνεχίζουν τη δράση τους για τις κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις, τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων και προσανατολίζονται στην κλιμάκωση του αγώνα. Σ' αυτή την κατεύθυνση θα δράσουν αποφασιστικά και καλούμε τους εργαζόμενους να στηρίξουν τις πρωτοβουλίες του ταξικού κινήματος και να ασκήσουν τη μεγαλύτερη δυνατή πίεση σε κάθε συνδικαλιστική οργάνωση.

Για να οργανωθεί η αντίσταση των εργαζομένων και να διεκδικήσουμε:

  • Κατώτερο μισθό 1.300 ευρώ. Κατώτερη σύνταξη 1.050 ευρώ. Κατάργηση της φορολογίας στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης
  • Πλήρη - σταθερή εργασία για όλους. 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο. ΟΧΙ στις απολύσεις. ΟΧΙ στα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης. ΟΧΙ στη διευθέτηση και στην απελευθέρωση του ωραρίου. Επίδομα ανεργίας στο 80% του κατώτερου μισθού. Υπολογισμό του χρόνου ανεργίας ως συντάξιμου χρόνου. Επιδότηση των νέων ανέργων χωρίς καμιά προϋπόθεση
  • ΟΧΙ στις ιδιωτικοποιήσεις και στις συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα
  • Αποκλειστικά Δημόσιο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης. Σύνταξη στα 55 χρόνια για τις γυναίκες, στα 60 για τους άνδρες - 50 και 55 αντίστοιχα για τα βαρέα και ανθυγιεινά. Σύνταξη ανεξαρτήτως ηλικίας στα 30 χρόνια ασφάλισης. Κατάργηση των εισφορών για τον κλάδο Υγείας και τη συμμετοχή στα φάρμακα
  • Κάλυψη του συνόλου των εκπαιδευτικών αναγκών μέσα από ενιαίο, δημόσιο, δωρεάν εκπαιδευτικό σύστημα. Κατάργηση κάθε μορφής ιδιωτικής εκπαίδευσης. Ενιαίο, 12χρονο, υποχρεωτικό σχολείο, για όλους».
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στις 27 Νοέμβρη όλοι στην πανελλαδική πανεργατική απεργία (2014-11-04 00:00:00.0)
Το πλαίσιο των διεκδικήσεων (2014-11-01 00:00:00.0)
«Μέτρα» - κοροϊδία για την ακρίβεια (2008-05-30 00:00:00.0)
Σήμερα το συνέδριο των καπνεργατών (1996-05-18 00:00:00.0)
Συλλαλητήριο διεκδίκησης (1996-01-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ