Πέμπτη 23 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κινητοποιήσεις στα νοσοκομεία

Κινητοποιήσεις στα νοσοκομεία πυροδοτούν οι μεγάλες ελλείψεις προσωπικού και υποδομής, που επιβάλλουν οι γαλαζοπράσινες κυβερνήσεις με την πολιτική υποχρηματοδότησης και συρρίκνωσης του δημόσιου τομέα.

Σήμερα και αύριο οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου ΚΑΤ πραγματοποιούν 48ωρη απεργία, αντιδρώντας στην τεράστια έλλειψη προσωπικού (απαιτούνται 2.164 εργαζόμενοι και υπηρετούν 1.328) και στην ιδιωτικοποίηση τομέων του νοσοκομείου. Με ανακοίνωσή της η «Ταξική Αγωνιστική Συνεργασία Εργαζομένων ΚΑΤ» καλεί τους εργαζόμενους να γυρίσουν την πλάτη στις συμβιβασμένες παρατάξεις (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, «Αυτόνομη Παρέμβαση») που στηρίζουν αυτή την πολιτική. Να παλέψουν για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία - Πρόνοια με πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, για την απαγόρευση της επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία, για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού κ.ά.

Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στην είσοδο του νοσοκομείου πραγματοποίησαν χτες και οι εργαζόμενοι του «Σισμανόγλειου» συνεχίζοντας τις πολυήμερες κινητοποιήσεις τους με κύριο αίτημα την πρόσληψη προσωπικού. Οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν με νέα παράσταση διαμαρτυρίας αύριο Παρασκευή στις 10 π.μ. Τέλος, την επέκταση του ΕΚΑΒ στο νησί, με όλα τα αναγκαία μέσα και εξειδικευμένο προσωπικό διεκδικεί ο σύλλογος εργαζομένων του Νοσοκομείου Σάμου, καθώς το σύστημα διακομιδών των ασθενών αντιμετωπίζει επικίνδυνες ελλείψεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ