Πέμπτη 23 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Δεσμεύσεις για ανάκληση του λουκέτου

Ο αποφασιστικός και πολύμηνος αγώνας των εργαζομένων της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων έφερε αποτέλεσμα. Η κυβέρνηση υπαναχώρησε και χτες ανακοίνωσε πως το εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης θα επαναλειτουργήσει. Σήμερα αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις από την κυβέρνηση και την εταιρία, ώστε να διευκρινιστεί κάτω από ποιο σχήμα θα συνεχίσει η λειτουργία αλλά και αν διασφαλίζεται η λειτουργία όλων των δραστηριοτήτων του εργοστασίου και οι θέσεις εργασίας για το σύνολο του εργατοϋπαλληλικού προσωπικού.

Οπως έγινε γνωστό χτες το απόγευμα στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε το σωματείο εργαζομένων, ο ΥΜΑΘ τούς μετέφερε τη διαβεβαίωση της κυβέρνησης πως το εργοστάσιο θα συνεχίσει να λειτουργεί.

Η λύση που φαίνεται να αποφασίστηκε - εξαγορά των μετοχών της Εμπορικής Τράπεζας κυρίως από την ΑΤΕ, ίσως τις υπόλοιπες τράπεζες μετόχους της ΒΦΛ και ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις -, δε διασφαλίζει σε μόνιμη βάση την επιβίωση της εταιρίας. Αλλωστε, η εμπειρία έχει αποδείξει πως η ΑΤΕ, στο πλαίσιο των πολιτικών ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, έχει μετατραπεί σε μεσάζοντα για την πώληση επιχειρήσεων που σχετίζονται με τον αγροτικό τομέα.

Οι εργαζόμενοι το γνωρίζουν. Και σε αναμονή των τελικών ανακοινώσεων, παραμένουν στην κατάληψη του εργοστασίου, βρίσκονται σε αγωνιστική επαγρύπνηση, και προειδοποιούν πως δε θα δεχτούν καμία απόλυση, καμία εθελούσια έξοδο, καμία μείωση προσωπικού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ