Πέμπτη 23 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Θρασύτατη πρόκληση στους ναυτεργάτες

Καλεί σε «διάλογο», ενώ παραμένει σε ισχύ η πολιτική επιστράτευση

Καθαρή «πρόκληση προς κάθε ναυτεργάτη, προς κάθε εργαζόμενο, προς κάθε δημοκρατικά σκεφτόμενο άνθρωπο», χαρακτηρίζουν, με ανοιχτή επιστολή τους, τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ τη γραπτή θρασύτατη πρόσκληση για ...διάλογο, που απέστειλε χτες ο υπουργός των εφοπλιστών Μ. Κεφαλογιάννης στην Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, καλώντας τη διοίκησή της σήμερα σε συνάντηση! «Διάλογος σε συνθήκες πολιτικής επιστράτευσης και αναγκαστικής εργασίας ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ», διαμηνύουν τα δύο σωματεία, τα οποία απαιτούν να αρθεί εδώ και τώρα το κατάπτυστο μέτρο σε βάρος των ναυτεργατών των ακτοπλόων πλοίων και να συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας για να πάρει απόφαση για νέες απεργιακές κινητοποιήσεις.

Τα δύο σωματεία, με την επιστολή τους, επισημαίνουν ότι από τις 21 Φλεβάρη που έχει τεθεί σε ισχύ η πράξη της πολιτικής επιστράτευσης επιχειρείται η κατάργηση στοιχειωδών συνδικαλιστικών, κοινωνικών και δημοκρατικών ναυτεργατικών δικαιωμάτων, η αναγκαστική εργασία, η κατάργηση του ίδιου του δικαιώματος της απεργίας και η ατομική τρομοκρατία. Αυτά «για να προωθήσει η κυβέρνηση την αντιλαϊκή πολιτική σε βάρος των ναυτεργατών και όλων των εργαζομένων και να υπηρετήσει τα συμφέροντα των εφοπλιστών και γενικότερα του κεφαλαίου».

Την ίδια στιγμή που οι ναυτεργάτες παραμένουν ντυμένοι στο χακί, οι παροχές σε ζεστό χρήμα προς τους ακτοπλόους εφοπλιστές συνεχίζονται. Χτες ανακοινώθηκε η υπογραφή ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας του Κεφαλογιάννη με την εταιρία BLUE STAR FERRIES του μεγαλοεφοπλιστή Π. Παναγόπουλου για να καλυφθεί το δρομολόγιο Πειραιάς - Πάρο - Νάξο - Ηράκλεια - Σχοινούσα - Κουφονήσια - Κατάπολα ή και Αιγιάλη. Θα δρομολογηθούν δύο πλοία της εταιρίας, τα οποία θα επιδοτούνται με 8.000 ευρώ το καθένα για κάθε δρομολόγιο! Η διάρκεια της σύμβασης θα διαρκέσει μέχρι τις 10 Σεπτέμβρη 2006.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ