Σάββατο 1 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Εξαγορά συνειδήσεων

Παπαγεωργίου Βασίλης

Μια επιχείρηση εξαγοράς συνειδήσεων βρίσκεται σε εξέλιξη σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, ενόψει των φοιτητικών εκλογών στις 5 Απρίλη. Οι φοιτητικές παρατάξεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ εκβιάζουν, με αισχρό κι απροσχημάτιστο τρόπο, τους φοιτητές θέτοντάς τους μπροστά στο αδυσώπητο δίλημμα: «'Η μας ψηφίζετε και περνάτε τα μαθήματα στις εξετάσεις, ή δεν πρόκειται να πάρετε πτυχίο!». Ιδιαίτερο βάρος δίνουν στον εκβιασμό των φοιτητών που στρέφονται προς την Πανσπουδαστική, απειλώντας τους ότι αν την ψηφίσουν θα έχουν πολύ σοβαρά προβλήματα!!

Σ' αυτή την εκβιαστική τακτική η ΔΑΠ και η ΠΑΣΠ έχουν και τη βοήθεια κάποιων καθηγητών οι οποίοι χρησιμοποιούν την εξεταστική διαδικασία ως μοχλό πίεσης προς τους φοιτητές να ψηφίσουν τα ψηφοδέλτια αυτών των παρατάξεων. Στο «κόλπο» μετέχουν και διοικήσεις των ιδρυμάτων κι είναι χαρακτηριστικό ότι η διοίκηση του ΤΕΙ Λάρισας αρνείται να παραδώσει στην Πανσπουδαστική τους καταλόγους των εγγεγραμμένων σπουδαστών, αφήνοντας υπόνοιες ότι μπορεί να θέλει να καλύψει μια ενδεχόμενη νοθεία των εκλογικών αποτελεσμάτων.

Βεβαίως, οι συνεπείς δυνάμεις του φοιτητικού κινήματος δε θ' αφήσουν αναπάντητη αυτή την πρόκληση και είναι στο χέρι των φοιτητών να αντισταθούν στην επιχείρηση εξαγοράς της συνείδησής τους, χρησιμοποιώντας και την ψήφο τους...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ