Σάββατο 1 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΕΒΕΖΑ
Κίνδυνος οι βάσεις των ιμπεριαλιστών

Σημαντική εκδήλωση - συζήτηση με τη δυναμική παρουσία και συμμετοχή φιλειρηνιστών και ευρύτερων προοδευτικών ανθρώπων που παλεύουν για την ειρήνη, αντιστέκονται στα σχέδια του ιμπεριαλισμού και στις παρεμβάσεις του, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, στην Πρέβεζα, από την Επιτροπή Ειρήνης της πόλης.

Κεντρικό θέμα της εκδήλωσης ήταν οι ξένες στρατιωτικές βάσεις - οι οποίες συνιστούν απειλή για την ειρήνη και την ασφάλεια στη χώρα μας, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή - στις οποίες ανήκει και η βάση του Ακτίου.

Η συγκεκριμένη βάση είναι αφετηρία πολλαπλών δραστηριοτήτων, με σκοπό την προώθηση και εξυπηρέτηση των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων στην περιοχή. Είναι βάση με πολιτική, οικονομική και στρατιωτική σημασία. «Φιλοξενεί ιπτάμενα ραντάρ AWACS που διαθέτουν σύγχρονο σύστημα επικοινωνιών, παρακολούθησης και ανάλυσης πληροφοριών με σκοπό να κατευθύνουν διάφορες πολεμικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ. Βλέπουν, ακούν και καταγράφουν ό,τι υπάρχει στην περιοχή από τη Σκανδιναβία έως και τη Μεσόγειο», επισήμανε ο Ν. Φωτιάδης αντιπρόεδρος της ΕΕΔΥΕ και καθηγητής ΤΕΙ Αθηνών. Σημείωσε ότι ολόκληρο αυτό το φάσμα των βάσεων δεν προσδιορίζει μόνον την εξωτερική πολιτική αλλά ακόμη και πώς θα γίνουν τα δημόσια έργα στη χώρα μας σε όλα τα επίπεδα.

«Εκτός από τις στρατιωτικές βάσεις είναι και οι βάσεις προπαγάνδας σε διάφορες περιοχές της χώρας» υπογράμμισε. Ενώ αναφέρθηκε και στο παγκόσμιο κατασκοπευτικό δίκτυο ΕΣΕΛΟΝ και στο δίκτυο παγκόσμιας παρακολούθησης, το ΤΗΑ, το οποίο υπερέχει τεχνολογικά.

Ο Γιάννης Ντουνιαδάκης, υποναύαρχος και μέλος ΚΕΘΑ, στάθηκε μεταξύ άλλων στη θωράκιση του ιμπεριαλισμού, που με την εφαρμογή του νέου δόγματος του ΝΑΤΟ, τη λήψη μέτρων κατά της λεγόμενης τρομοκρατίας, τις ασύμμετρες απειλές δημιουργεί τα προσχήματα για επιθέσεις όπως εκφράστηκαν στη Γιουγκοσλαβία, στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ