Σάββατο 1 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΚΑΛΠΙΚΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥΝ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ... «Σοκ έχει προκαλέσει στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης η αποκάλυψη κρούσματος παραχάραξης χαρτονομισμάτων από μαθητές Λυκείου, οι οποίοι συνελήφθησαν και οδηγούνται ενώπιον των δικαστικών αρχών» (η είδηση στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ»).

ΑΦΗΣΕ ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΗ ΤΟ ΠΑΣΟΚ: «Η Νέα Δημοκρατία δείχνει ότι έχει μάθει το πικρό μάθημα - πάθημα της περιόδου 1990 - '93. Στο όνομα της σωφροσύνης, του λαϊκού χαρακτήρα και του εξίσου πολυσυλλεκτικού αλιεύματος στο εκλογικό σώμα, σπεύδει να μιμηθεί τον παπανδρεϊκό λόγο. Τίποτε δεν διαχωρίζει τις παραινέσεις του σημερινού υπουργού Απασχόλησης Σάββα Τσιτουρίδη από εκείνες του "κόκκινου" προκατόχου του Πάνου Παναγιωτόπουλου. Σε βαθμό που αναρωτιέται κανείς για τους λόγους απομάκρυνσης του τελευταίου» (το σχόλιο του Μπάμπη Παπαδημητρίου στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

Η ΝΟΘΕΙΑ, ΓΕΝΙΚΑ, ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΝΟΝΑΣ ΣΑΣ: «Πιστεύαμε μέχρι πέρσι ότι μας δικάζουν δικαστές, απεδείχθη όμως ότι μερικοί ήσαν "ντίλερ" και οι αποφάσεις τους αγοράζονταν σε πλειοδοτικό διαγωνισμό. Θεωρούσαμε ότι κάτω από τα ράσα των δεσποτάδων κρύβονται φωτισμένα μυαλά, τελικώς ανακαλύψαμε ολίγους επίορκους. Περηφανευόμασταν ότι έχουμε ολυμπιονίκες - πρότυπα, στο τέλος μάθαμε ότι ήταν βουτηγμένοι στην ντόπα. Είχαμε την αυταπάτη πως επιλέγαμε προϊόντα στις αγορές, πέσαμε όμως πάνω στα "καρτέλ" των εναρμονισμένων πρακτικών (...) Επί μια εικοσαετία, η νοθεία στον ανταγωνισμό, η απάτη και η επιβολή του στημένου ήταν λοιπόν ο "εθνικός κανόνας"» (ο Μανώλης Κοττάκης στην «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ»).

ΩΣΠΟΥ ΝΑ ΦΑΝΕ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ... «Κορυφαίο κομματικό στέλεχος υπολογίζει ότι τα αιτήματα για διορισμούς ξεπερνούν τα 70.000. Το ίδιο στέλεχος τονίζει ότι αυτά είναι αδύνατο να ικανοποιηθούν μέχρι τις δημοτικές εκλογές. "Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι περίπου 20% από αυτούς, δηλαδή, περίπου 15.000, ενδεχομένως θα απορροφηθούν ως εποχικοί υπάλληλοι, ως εργαζόμενοι μερικής απασχόλησης και στην καλύτερη περίπτωση θα προσληφθούν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Περισσότεροι όμως είναι αδύνατον» (το ρεπορτάζ στα «ΝΕΑ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ