Σάββατο 1 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
«Θα αγωνιστούμε μαζί σας»

Μήνυμα κατοίκων και εργαζομένων των Σεπολίων, μια από τις πιο υποβαθμισμένες περιοχές της Αθήνας, κατά τη διάρκεια χτεσινής περιοδείας κλιμακίου της «Συμπαράταξης για την Αθήνα».

«Θα αγωνιστούμε και εμείς μαζί σας». Με τα λόγια αυτά, ο Σύριος μετανάστης, ιδιοκτήτης καταστήματος στην περιοχή των Σεπολίων, υποδέχτηκε το κλιμάκιο της «Συμπαράταξης για την Αθήνα» και της «Δημοτικής Κοινωνικής Κίνησης» με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Σπύρο Χαλβατζή, στη διάρκεια χτεσινής περιοδείας στην περιοχή. «Δίνουμε τον αγώνα», σημείωσε ο Σπ. Χαλβατζής, «με όλους τους ανθρώπους, με όλους τους εργαζόμενους, ανεξάρτητα από φυλή, θρησκεία και καταγωγή».

Στα Σεπόλια, μια από τις πιο υποβαθμισμένες εργατογειτονιές της Αθήνας, μια γειτονιά χωρίς ελεύθερους χώρους, με τεράστια ποσοστά ανεργίας, με τις εργατικές λαϊκές οικογένειες να στενάζουν από τα τεράστια προβλήματα, περιόδευσε ο Σπ. Χαλβατζής. Στη διάρκεια της περιοδείας, το κλιμάκιο της παράταξης επισκέφθηκε καταστήματα, μικρές βιοτεχνίες και καφενεία της περιοχής, στους δρόμους της Β. Ηπείρου, της Αγχιάλου, της Αυλώνος και της Δυρραχίου.

Η ακρίβεια, η λιτότητα, η ανεργία, η συρρίκνωση των συντάξεων, είναι τα κύρια θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους και τους μικροεπαγγελματίες της περιοχής. Οι τελευταίοι, ιδιαίτερα, στενάζουν και από τις συνεχείς αυξήσεις των ανταποδοτικών τελών από τις διοικήσεις του Δήμου Αθήνας. Αλλωστε, ο Δήμος της Αθήνας έχει ακριβότερα τέλη στα μαγαζιά από δήμους όπως αυτός της Κηφισιάς. Μετά το τέλος της περιοδείας, ο Σπ. Χαλβατζής, μίλησε στους κατοίκους της περιοχής, στο καφενείο της οδού Αυλώνος 90.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ