Σάββατο 1 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
Προσπάθεια να κρατηθούν αποστάσεις από το χυδαίο βιβλίο

Τα ερωτηματικά παραμένουν

Αποστάσεις εμφανίζεται να παίρνει το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, προς το παρόν χωρίς πραγματικό αντίκρισμα, από το περιεχόμενο του χυδαίου αντικομμουνιστικού βιβλίου «ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΝΑΥΤΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ», που εκδόθηκε από συγκεκριμένο εκδοτικό οίκο «υπό την ΑΙΓΙΔΑ του υπουργείου Εθνικής Αμυνας» και «κοσμεί» τις στρατιωτικές βιβλιοθήκες.

Οπως απάντησε στο «Ρ» ο διευθυντής ενημέρωσης του ΥΠΕΘΑ, πλοίαρχος Στ. Γκίκας, το συγκεκριμένο περιεχόμενο «δεν εκφράζει την επίσημη θέση του υπουργείου Εθνικής Αμυνας». Επίσης, ο ίδιος σημειώνει ότι στη συγγραφή του περιεχομένου του βιβλίου αυτού δε συμμετείχε στρατιωτική υπηρεσία αλλά δόθηκε μόνο υλικό. Οσο δε, για τις στρατιωτικές βιβλιοθήκες και το αν θα παραμείνει το βιβλίο αυτό, αναφέρει ότι θα εξεταστεί το θέμα.

Να σημειωθεί ότι το βιβλίο αυτό με το λήμμα «κομμουνιστοσυμμορίτης», αποτελεί τον έβδομο τόμο της «ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗΣ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑΣ» που εκδίδεται σταδιακά από τις «Στρατηγικές Εκδόσεις». Ο κάθε τόμος τελεί «υπό την αιγίδα» του εκάστοτε υπουργού Εθνικής Αμυνας. Ωστόσο, δεν είναι το μόνο βιβλίο που τυγχάνει αυτής της μεταχείρισης. Από τις ίδιες εκδόσεις έχει εκδοθεί και η «ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΝΑΥΤΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ», που επίσης τελεί «υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας» και «κοσμείται» με πλήθος λημμάτων αντικομμουνιστικού περιεχομένου με διεθνείς αναφορές που παραπέμπουν στο περιεχόμενο της «μαύρης βίβλου του αντικομμουνισμού».

Τα ερωτήματα λοιπόν που ανακύπτουν για το υπουργείο Αμυνας παραμένουν, δηλαδή εάν σκοπεύει να αποσύρει από τις στρατιωτικές βιβλιοθήκες όλα τα βιβλία αυτού του τύπου ή εάν συνεχιστεί η μονόπλευρη διαπαιδαγώγηση του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων με τέτοιου είδους «αξίες» και «ιδανικά», που βέβαια γεγονός είναι ότι εναρμονίζονται με τα νεοταξικά ιμπεριαλιστικά δόγματα που έχουν υιοθετηθεί πλέον ως επίσημο δόγμα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ