Σάββατο 1 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
B. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ
H EYΠ έχει «βαλιτσάκι» για την παρακολούθηση των κινητών

Την ύπαρξη μηχανήματος (το γνωστό ως «βαλιτσάκι») στην ΕΥΠ με το οποίο γίνονται παρακολουθήσεις κινητών τηλεφώνων παραδέχτηκε χτες στη Βουλή ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Β. Πολύδωρας.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια συζήτησης Επερώτησης για τα θέματα του υπουργείου του δε διευκρίνισε εάν αυτό παραλήφθηκε από την προηγούμενη ή τη σημερινή κυβέρνηση. Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής πριν από λίγες μέρες στη Βουλή είχε παραπέμψει τον Γ. Παπανδρέου στους υπουργούς Δημόσιας Τάξης των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ για να μάθει «εάν υπήρχαν μηχανήματα και πότε και ποιος τα προμηθεύτηκε».

Ο Β. Πολύδωρας ισχυρίστηκε ότι το συγκεκριμένο μηχάνημα δεν έχει τη δυνατότητα να καταγράφει το περιεχόμενο των τηλεφωνικών συνομιλιών αλλά μόνο το ποιος κάλεσε και ποιον. Τα παραπάνω, είπε ο υπουργός, του τα ανέφεραν τόσο ο πρώην όσο και ο νυν διοικητής της ΕΥΠ και πρόσθεσε ότι όλες οι ενέργειες της υπηρεσίας είναι νόμιμες και μετά από εισαγγελική παραγγελία. Κατά τον υπουργό πριν την παραλαβή του συγκεκριμένου μηχανήματος στην ΕΥΠ υπήρχε ένας απαρχαιωμένος μηχανισμός που είχε τη δυνατότητα συνακρόασης μόνο των σταθερών τηλεφώνων και μάλιστα όχι των ψηφιακών αλλά μόνο των αναλογικών. Ο Β. Πολύδωρας είπε ότι η κυβέρνηση χειρίστηκε «άριστα» την υπόθεση των υποκλοπών και ανακοίνωσε ότι το υπουργείο δεν πρόκειται να συνεχίσει καμία έρευνα για το θέμα εκτός και εάν υπάρξει σχετικό αίτημα από τη Δικαιοσύνη.

Για το θέμα των υποκλοπών την ερχόμενη Πέμπτη έχουν κληθεί να καταθέσουν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου Γ. Αγγέλου και κατ' αντιπαράσταση οι διευθύνοντες σύμβουλοι των VODAFONE και ERICSSON.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης αναφέρθηκε και στην υπόθεση με τις απαγωγές και τις ανακρίσεις Πακιστανών από ντόπιους και ξένους πράκτορες και προσπάθησε να απαξιώσει τις σχετικές καταγγελίες, λέγοντας ότι κάποιοι Πακιστανοί «ακτιβιστές» που τις έκαναν «έχουν περίεργη συμπεριφορά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ