Τετάρτη 5 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΕΣ ΖΩΝΗΣ
Απεργιακός αέρας στα καρνάγια

Ο απεργιακός αέρας άρχισε ήδη να πνέει στο πρώτο λιμάνι της χώρας, καθώς οι εργατοτεχνίτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης συσπειρωμένοι στα ταξικά τους σωματεία ενταγμένα στις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, στις 11 Απρίλη υψώνουν πρώτοι τη σημαία του αγώνα με παύση εργασιών από τις 12 το μεσημέρι, συγκέντρωση μία ώρα αργότερα στον Ηλεκτρικό Σταθμό Πειραιά και πορεία στο ΥΕΝ. Στις 13 του μήνα η μάχη τους θα κλιμακωθεί με τη συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργία που έχει αποφασίσει το ΠΑΜΕ και έπεται συνέχεια.

Οι εργατοτεχνίτες μαζί με το διεκδικητικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ προβάλλουν και τα δικά τους αιτήματα, για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Ζώνης, που δίνουν ανάσα στην παραγωγική, οικονομική ζωή ολόκληρης της πειραιώτικης περιφέρειας. Στο πλευρό των εργατοτεχνιτών έχει συμπαραταχτεί και η αγωνιστική δημοτική Κίνηση «Πέραμα Σύγχρονη Πόλη» με επικεφαλής τον πρώην δήμαρχο Περάματος και σημερινό υποψήφιο Γιάννη Πατσιλινάκο. Η δημοτική Κίνηση σημαίνοντας αγωνιστικό προσκλητήριο στον Περαματιώτικο λαό, καλεί τους πάντες για την 11η Απρίλη σε προσυγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στο δημαρχείο της πόλης και στη συνέχεια στη συγκέντρωση των εργατοτεχνιτών στον ηλεκτρικό σταθμό.

Σε ανακοίνωσή της η δημοτική κίνηση τονίζει τη σημασία που έχει το μαζικό «παρών» των Περαματιωτών, καθώς η Ζώνη και τα καρνάγια είναι ο βασικός οικονομικός πυλώνας της πόλης και η ανάπτυξή της θα ανακουφίσει το Πέραμα από τη μάστιγα της ανεργίας και θα δώσει ζωή σε εμπόρους, επαγγελματοβιοτέχνες, σε όλους τους δημότες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ