Τετάρτη 5 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΦΑΡΜΑΚΑ
Το ΚΚΕ καταψήφισε το νομοσχέδιο

Υπερψηφίστηκε μόνο από τους βουλευτές της ΝΔ

Οι βουλευτές του ΚΚΕ καταψήφισαν χτες το νομοσχέδιο για το φάρμακο, που κατατέθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής. Υπέρ του νομοσχεδίου τάχτηκαν μόνο οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος.

Το νομοσχέδιο «προτείνει μια μεταρρύθμιση που κάθε άλλο παρά ανταποκρίνεται σε ένα σύστημα φαρμακευτικής περίθαλψης που να καλύπτει τις ανάγκες των εργαζομένων» επισήμανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Ορέστης Κολοζώφ, σημειώνοντας ότι «κινείται στα πλαίσια μιας πολιτικής που στο κέντρο της προσοχής της έχει τις ανάγκες του μεγάλου κεφαλαίου».

Ο Ορ. Κολοζώφ έκανε λόγο για «ώθηση στις τιμές των φαρμάκων», σημειώνοντας ότι «αν πράγματι υπήρχε ευαισθησία, τότε η κυβέρνηση θα καταργούσε τον ΦΠΑ στα φάρμακα και τη συμμετοχή των εργαζομένων» και «θα έπαιρνε μέτρα ώστε το φάρμακο να διατίθεται δωρεάν σε όποιον το έχει ανάγκη». Παρουσιάζοντας συγκεκριμένα στοιχεία, σημείωσε ότι «οι φαρμακευτικές δαπάνες από το 1990 έως το 2003 αυξήθηκαν 9 φορές», την ίδια ώρα που «τα συνολικά καθαρά κέρδη των 96 μεγαλύτερων επιχειρήσεων αυξήθηκαν κατά 36,8% το 2003 σε σχέση με το 2002».

Από την πλευρά της ΝΔ, ο εισηγητής της Δ. Χριστοφιλογιάννης υποστήριξε ότι με το νομοσχέδιο δημιουργείται «ελεύθερη πρόσβαση στην αγορά φαρμάκων», ενώ ξεπερνιούνται γραφειοκρατικά προβλήματα με την κατάργηση της φαρμακευτικής λίστας. Κατά του νομοσχεδίου τάχθηκε το ΠΑΣΟΚ με τον εισηγητή του Εκτ. Νασιώκα να υποστηρίζει πως επί της ουσίας προωθεί την «κατάργηση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκου», ενώ το νομοσχέδιο καταψήφισε και ο ΣΥΝ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ