Τετάρτη 5 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Στη μάχη για την επιτυχία της απεργίας

Με αιχμή τις κλαδικές Συμβάσεις, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ εντείνουν τη δράση τους για την επιτυχία της απεργιακής κινητοποίησης στις 13 Απρίλη

Από τη χτεσινή σύσκεψη του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη
Από τη χτεσινή σύσκεψη του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη
Αμεση απάντηση στην προκλητική συμφωνία ΣΕΒ - πλειοψηφίας ΓΣΕΕ δίνουν οι ταξικές δυνάμεις, με ανακοινώσεις καταγγελίας της νέας Σύμβασης, αλλά και με την ένταση της δράσης τους για την επιτυχία της απεργίας στις 13 Απρίλη, με αιχμή τις κλαδικές Συμβάσεις.

Η Ομοσπονδία Λογιστών σημειώνει ότι οι εργαζόμενοι δεν ξεγελιούνται από τους ελιγμούς της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, απορρίπτουν τις λογικές της υποταγής και της διετούς ταξικής ειρήνης με την εργοδοσία. Καλεί τους λογιστές και τις λογίστριες να συνεχίσουν πιο αποφασιστικά τη μάχη για την υπογραφή ικανοποιητικής κλαδικής Σύμβασης, συντονίζοντας τη δράση τους με τις άλλες ταξικές Ομοσπονδίες και κλιμακώνοντας την πάλη τους με μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 13 Απρίλη.

Αντίστοιχο κάλεσμα απευθύνει στους εργαζόμενους και το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, χαρακτηρίζοντας «ντροπή» και «πρόκληση» τις αυξήσεις που προκύπτουν στους μισθούς και τα μεροκάματα από τη συμφωνία ΓΣΕΕ - εργοδοτών. Για την καλύτερη οργάνωση και την επιτυχία της απεργίας, η ταξική διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας συγκαλεί σήμερα, στις 7.30 μ.μ., στα γραφεία της, σύσκεψη διοικήσεων των σωματείων της δύναμής του.

Αντίστοιχες συσκέψεις πραγματοποιούνται σήμερα στην Κέρκυρα, στο Αγρίνιο (7.30 μ.μ., Εργατικό Κέντρο), αύριο στην Πρέβεζα (8 μ.μ.) και τη Δευτέρα στην Αρτα (7 μ.μ., Εργατικό Κέντρο).

Την αντεργατική συμφωνία κατήγγειλε χτες και η Γραμματεία Πάτρας του ΠΑΜΕ, σε συνέντευξη Τύπου. ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ, στη διοίκηση του τοπικού Εργατικού Κέντρου, απέρριψαν στην πρόσφατη συνεδρίαση την πρόταση των ταξικών δυνάμεων για την κήρυξη απεργίας στις 13 Απρίλη.

Σύνθημα κλιμάκωσης από τη Θεσσαλονίκη

Χτες βράδυ, στη σύσκεψη του ΠΑΜΕ, που έγινε στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, συμμετείχαν δεκάδες εκπρόσωποι σωματείων και συνδικαλιστές από το Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα και όλοι μαζί έδωσαν το σύνθημα έντασης της δουλιάς από σήμερα, ώστε οι ταξικές δυνάμεις να φτάσουν παντού, σε κάθε χώρο δουλιάς, να συζητήσουν με κάθε εργαζόμενο και να παλέψουν ώστε η αγανάκτησή του να μετατραπεί σε πράξη αγώνα, αντίστασης και διεκδίκησης.

Τόσο ο Σπύρος Ράλλης, ΓΓ της ΠΟΕΕΠ, όσο και ο Σ. Ζαριανόπουλος, ΓΓ του ΕΚΘ, μίλησαν για την ανάγκη από σήμερα να καθοριστούν συγκεκριμένα προγράμματα περιοδειών και εξορμήσεων κατά κλάδο. Ταυτόχρονα κάλεσαν να ενταθεί η προσπάθεια αποκάλυψης όλων όσοι βάζουν πλάτη στα σχέδια της εργοδοσίας για χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων. Οι δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ να επιδιώξουν με κάθε τρόπο να εκφραστεί η αντίδραση στη νέα προδοσία της εργατικής τάξης. Να προκαλέσουν συνεδριάσεις των σωματείων και αποφάσεις συμμετοχής στην απεργία.

Νέες αποφάσεις καθημερινά

Την ίδια στιγμή, νέες δυνάμεις του ΠΑΜΕ απ' όλη τη χώρα προστίθενται καθημερινά στο απεργιακό μέτωπο. Συμμετοχή στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη, στις 10 το πρωί στο Αγαλμα του Βενιζέλου, αποφάσισε το Εργατικό Κέντρο Νάουσας. Επίσης, αποφάσεις για απεργία στις 13 Απρίλη πήραν ανάμεσα σε άλλους: το Παράρτημα Θεσσαλονίκης του Σωματείου Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις «ΚΑΡΦΟΥΡ - ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ - ΝΤΙΑ», το Συνδικάτο Εργαζομένων στις Χημικές Βιομηχανίες Β. Ελλάδας, το 7μελές Μαθητικό Συμβούλιο του ΟΑΕΔ Νεάπολης, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Συμβολαιογραφείων Ν. Θεσσαλονίκης - Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ανωνύμων Εταιριών και Γραφείων Ν. Αττικής, το Σωματείο Εργαζομένων στα καταστήματα και τις αποθήκες της επιχείρησης «Κωνσταντακάτος», η Ενωση Επαγγελματιών Λογιστών Πρωτευούσης, το Συνδικάτο Οικοδόμων Λαυρεωτικής, το Σωματείο Ιδιωτών Υπαλλήλων Λαυρίου, η Ε΄ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής (απόφαση για τρίωρη στάση εργασίας), το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας, το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας και το Σωματείο Οικοδόμων Κέρκυρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ