Τετάρτη 5 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
Νοθεία και απολογισμός ... ημερίδων

Ο εκφυλισμός και η νοθεία είχαν και φέτος τον πρώτο λόγο στο ετήσιο απολογιστικό συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, που άρχισε το Σάββατο το πρωί και ολοκληρώθηκε χτες το βράδυ με την ψηφοφορία για τον απολογισμό και τον προγραμματισμό... «δράσης». Η πλειοψηφία, ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, με συνένοχο την ΑΠ (ΣΥΝ), νόθευσε το «σώμα» του συνεδρίου και κατά συνέπεια τους συσχετισμούς, νομιμοποιώντας αντιπροσώπους οι οποίοι προέρχονται από σωματεία που παραβιάζουν κατάφωρα το καταστατικό του Εργατικού Κέντρου. Συμπλήρωμα σε αυτό ήταν τα άδεια καθίσματα και οι ομιλίες τους περί ...«ανέμων και υδάτων». Συνολικά έγινε χειροπιαστό ότι αυτή η πλειοψηφία, ταγμένη στη «γραμμή» ΓΣΕΕ, είναι βαστάζος της αντεργατικής πολιτικής ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και πλήρως ευθυγραμμισμένη με την εργοδοσία. Οι μόνες στιγμές που μέσα στην αίθουσα της ΟΛΠ ΑΕ - όπου έγινε το συνέδριο - ακούστηκε η φωνή των εργατών του Πειραιά, ήταν όταν το λόγο πήραν οι αντιπρόσωποι των ταξικών δυνάμεων της «Δημοτικής Ενωτικής Συνδικαλιστικής Κίνησης» (ΔΕΣΚ), που είναι συσπειρωμένη στις γραμμές του ΠΑΜΕ.

Πάντως, είναι αξιοσημείωτο ότι η νομιμοποίηση επιτεύχθηκε με οριακή πλειοψηφία, περίπου 90 υπέρ και 80 κατά σε σύνολο 170 συνέδρων που είχαν προσέλθει μέχρι εκείνη τη φάση. Η νόθοι αντιπρόσωποι προέρχονταν από έξι ναυτεργατικά σωματεία εκλεγμένοι με το καλπονοθευτικό πλειοψηφικό σύστημα, το σωματείο φορτοεκφορτωτών που εκλέχτηκαν από ...πέντε και έξι ψηφίσαντες, των Θερμαστών Ξηράς όπου ψηφίζουν συνταξιούχοι και των εκπρόθεσμων σωματείων της ΙΟΝ, της καπνοβιομηχανίας ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ, των Καφεζαχαροπλαστών και του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας.

Ο απολογισμός που παρουσιάστηκε από τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου, Π. Κυριακού, το μόνο που είχε να επιδείξει ήταν κυρίως συμμετοχή σε ...ημερίδες, διαλόγους και κάποιες στάσεις εργασίας, ενώ στο ίδιο μοτίβο ήταν και ο ...προγραμματισμός.

Ο γραμματέας του ΕΚ, Ν. Ξουράφης, εκπροσωπώντας τη ΔΕΣΚ, παίρνοντας το λόγο απηύθυνε κάλεσμα στους εργαζόμενους «να γυρίσουν την πλάτη στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό γιατί η γραμμή του συμπλέει με τη στρατηγική του κεφαλαίου». Τους κάλεσε να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να συστρατευτούν με τη γραμμή της ταξικής πάλης, να ανατρέψουν τους συσχετισμούς στο συνδικαλιστικό κίνημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ