Τρίτη 18 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

Δήμος Ταύρου

δήμαρχος: Δημήτρης Σούτος

Η διοίκηση του Δήμου στηρίχτηκε από το ΠΑΣΟΚ και εφάρμοσε πλήρως την «πράσινη» αντιλαϊκή πολιτική. Δήμος... εν υαλοπωλείο στον Ταύρο και τα... σπασμένα τα πληρώνουν οι δημότες. Συγκεκριμένα η διοίκηση:

  • Αύξησε την τελευταία τετραετία τα ανταποδοτικά τέλη κατά 39% στις κατοικίες και 48% στα καταστήματα.
  • Ενέταξε στις συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα την «ανάπλαση» των δημοτικών σφαγείων και τη δημιουργία ενός πάρκινγκ στο οικόπεδο «Πασά», το οποίο είχε απαλλοτριωθεί ως χώρος πρασίνου.
  • Προώθησε τις ελαστικές σχέσεις εργασίας μέσω του Δήμου, με τη μερική απασχόληση από προγράμματα του ΟΑΕΔ, καθώς και τις Τοπικές Πρωτοβουλίες Απασχόλησης. Στη δημοτική επιχείρηση προσέλαβε «ευέλικτους» εργαζόμενους με 2μηνες, 6μηνες, 8μηνες συμβάσεις, συμβάσεις έργου. Πολλοί είναι απλήρωτοι για μήνες.
  • Το 2006 εμφάνισε προϋπολογισμό μειωμένο κατά 50% σε σχέση με το 2005, κάτι που δείχνει την κατεύθυνση για ακόμα μεγαλύτερη μετατροπή του Δήμου σε επιχείρηση. Λιγότερα χρήματα, λιγότερο έργο, αφού οι αρμοδιότητες παραχωρούνται στους ιδιώτες. Την ίδια στιγμή, το 40% των εσόδων του Δήμου να προέρχεται από τους δημότες.
  • Εκχώρησε αθλητικούς χώρους του Δήμου με τη μέθοδο της αυτοχρηματοδότησης σε ιδιώτη. Αποτέλεσμα, οι δημότες να χρησιμοποιούν τα «δημοτικά» γήπεδα ποδοσφαίρου 5Χ5 έναντι 60 ευρώ την ώρα.
  • Δεν έκανε τίποτα για να εφαρμοστούν οι ομόφωνες αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου για υπογειοποίηση του προαστιακού, με αποτέλεσμα σήμερα η πόλη να τεμαχίζεται, αλλά και να υπάρχουν περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Συμμετείχε στη μετατροπή ενός έργου πνοής, σε ένα έργο βραχνά για τους δημότες του Ταύρου.
  • Δανείστηκε 5 εκατ. ευρώ, ποσό που τελικά θα πληρώσουν «φυσικά» οι δημότες.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ