Σάββατο 29 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ
Δήμος Πύργου
Δήμαρχος: Γαβρίλης Λιατσής

Στηρίζεται από τη ΝΔ. Τα τελευταία 8 σχεδόν χρόνια, το «έργο» που έχει να επιδείξει η δημοτική αρχή είναι: Εφαρμογή φορομπηχτικής πολιτικής, εκχώρηση αρμοδιοτήτων στο ιδιωτικό κεφάλαιο, αύξηση του ποσοστού των εργαζομένων με μερική απασχόληση. H παράταξη του ΠΑΣΟΚ στηρίζει αυτή την πολιτική σχεδόν σε όλα τα σημεία. Αλλωστε, η κριτική που ασκείται από τη συγκεκριμένη παράταξη περιορίζεται μόνο σε ζητήματα διαχείρισης και αυτή για λόγους καθαρά αντιπολιτευτικούς.

Συγκεκριμένα:

  • Εφαρμόζει φορομπηχτική πολιτική. Το 2003 επέβαλε αυξήσεις 20% στα δημοτικά τέλη. Λίγες μέρες αργότερα ακολουθεί νέα αύξηση των τελών ύδρευσης και αποχέτευσης κατά 25%.
  • Προσλαμβάνει εργαζόμενους για τις ανάγκες του δήμου με τη μέθοδο της μερικής απασχόλησης, κύρια μέσω των δημοτικών επιχειρήσεων. Μέσα σε λίγα χρόνια το ποσοστό των εργαζομένων με μερική απασχόληση από 20% έφτασε το 30%.
  • Αποδέχεται αρμοδιότητες αποκλειστικής ευθύνης του κράτους, όπως οι παιδικοί σταθμοί. Οι μόλις τρεις που λειτουργούν, πέρα από το γεγονός ότι οι ανάγκες είναι τριπλάσιες, έχουν και υψηλά τροφεία που φτάνουν μέχρι και τα 53 ευρώ.
  • Εκχώρηση αρμοδιοτήτων στο ιδιωτικό κεφάλαιο. Τρανταχτό παράδειγμα αποτελεί η σύμβαση που υπογράφηκε μεταξύ του δήμου Πύργου και κοινοπραξίας εταιριών για την κατασκευή πάρκινγκ 322 θέσεων, κόστους 9 εκατομμυρίων ευρώ, με τη ληστρική μέθοδο της ...αυτοχρηματοδότησης και την εκμετάλλευσή του για 30 χρόνια.
  • Η δημοτική αρχή, από την 01/01/2003, έχει πάρει δάνεια ύψους 4.800.000 ευρώ κι ετοιμάζεται - μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου - για ένα ακόμη δάνειο ύψους 1.450.000 ευρώ. Με αυτό τον τρόπο, όπως γίνεται αντιληπτό, υποθηκεύονται τα οικονομικά του δήμου τα οποία θα κληθούν να πληρώσουν, εκ νέου, οι δημότες.
  • Η δημοτική αρχή βραβεύει μεγαλοεπιχειρηματίες, μέσα από επίσημες τελετές στο δημαρχείο.
  • Ιδρυσε Δημοτική Αστυνομία. Αυτή τη στιγμή διαθέτει έντεκα αστυνομικούς υπαλλήλους και πήρε απόφαση, πριν από ένα μήνα περίπου, να προσλάβει άλλους 10 με τελικό στόχο η δύναμη της Δημοτικής Αστυνομίας να φτάσει τους 60.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ