Κυριακή 30 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
ΠΡΟΣΩΠΟ
Ρομάνο Πρόντι

Γρηγοριάδης Κώστας

Ο Ρομάνο Πρόντι, επικεφαλής του λεγόμενου Κεντροαριστερού Συνασπισμού στην Ιταλία, που πρόσφατα κέρδισε με μικρή διαφορά από τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι στις γενικές εκλογές που διεξήχθησαν στις αρχές του Απρίλη, δεν άργησε να επιβεβαιώσει τι ακριβώς σημαίνει η ...αριστεροσύνη του.

Μετά τις πρόσφατες επιθέσεις στο Ιράκ, όπου σκοτώθηκαν τρεις Ιταλοί στρατιώτες, ο Ρομάνο Πρόντι έσπευσε να δηλώσει πως το επεισόδιο αυτό «δεν πρόκειται να μεταβάλει τη στάση» της κυβέρνησής του και δεν πρόκειται να επιταχύνει την απεμπλοκή των ιταλικών στρατευμάτων από το Ιράκ, κάτι που η κυβέρνηση Μπερλουσκόνι είχε προσδιορίσει για το τέλος του 2006. Φυσικά, αυτό στα λόγια και με δεδομένο ότι είναι άγνωστο τι κρύβει το μέλλον με την υπόθεση του Ιράν, όλα αφήνονται ανοιχτά.

Αλλωστε, ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και παλιότερα πρωθυπουργός της Ιταλίας έχει δώσει εξετάσεις. Από τις θέσεις αυτές και τη γενικότερη στάση του συνέβαλε με κάθε τρόπο στον πόλεμο κατά της Γιουγκοσλαβίας (για την υποτιθέμενη ανθρωπιστική καταστροφή και... εθνοκάθαρση) και, φυσικά, είναι συνένοχος στα εγκλήματα αυτά με τις διευκολύνσεις που παραχωρήθηκαν από τη χώρα του και με τη δική του τζίφρα.

Ταυτόχρονα, είναι γνωστό ότι στην πρώτη του συνέντευξη μετά τις εκλογές έσπευσε να ταχθεί υπέρ μιας «ισχυρής συμμαχίας» της χώρας του με τη Γαλλία για την προώθηση της ιδέας του «ευρωσυντάγματος» - που οι ευρωπαϊκοί λαοί καταψήφισαν - δείχνοντας ότι είναι πάντα διατεθειμένος να υπηρετήσει τα συμφέροντα των ευρωπαϊκών μονοπωλίων και τις επιδιώξεις τους σε όλα τα πεδία.


Κ. Χ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ