Τρίτη 2 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2006 - ΟΛΟΙ ΠΑΜΕ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΡΑΚΗ
Διευρυμένη αγωνιστική συμμετοχή στο πλευρό του ΠΑΜΕ

Από την πορεία στην Καβάλα
Από την πορεία στην Καβάλα
Ξεκάθαρο αντιιμπεριαλιστικό μήνυμα έστειλαν εργαζόμενος λαός και νεολαία, που χτες γιόρτασαν αγωνιστικά - ταξικά την Εργατική Πρωτομαγιά συμμετέχοντας μαζικά στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ στις πόλεις της Θράκης. Στην Αλεξανδρούπολη και την Κομοτηνή οι εργαζόμενοι, που βιώνουν την τρελή αύξηση των κερδών του κεφαλαίου να συνοδεύεται με ανάλογη αύξηση της ανεργίας, μαζί με τους αγρότες, που χρόνια τώρα παλεύουν για έργα υποδομής που θα τους εξασφαλίσουν αντιπλημμυρική προστασία και δυνατότητα αγροτικής ανάπτυξης, σύμφωνα με τις δυνατότητες της περιοχής και τις ανάγκες του λαού και του τόπου, μαζί και η νεολαία μπήκαν μπροστά και αγωνιστικά πρόβαλαν τις διεκδικήσεις τους.

Στην Ξάνθη για πρώτη φορά σε συγκέντρωση του ΠΑΜΕ είχαν μαζική παρουσία οι εργαζόμενοι του κλαδικού σωματείου Ιματισμού των δύο εργοστασίων της περιοχής, που πορεύτηκαν μαζί με εργαζόμενους άλλων κλάδων.

Στην Καβάλα το ταξικό «παρών» έδωσαν οι εργαζόμενοι από το Σωματείο των πετρελαίων «Καβάλα Οϊλ» δίπλα στους υπόλοιπους εργαζόμενους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, τους μικρομεσαίους εμπόρους. Το ίδιο και στα Λιμενάρια της Θάσου, οι ναυτεργάτες, οι οικοδόμοι κι οι ξενοδοχοϋπάλληλοι έκαναν μαζική συγκέντρωση και πορεία. Αντίστοιχα μαζική ήταν και η διαδήλωση στη Δράμα.

Η πορεία στην Αλεξανδρούπολη
Η πορεία στην Αλεξανδρούπολη
Στο πλευρό του εργαζόμενου λαού βρέθηκαν σε κάθε πόλη οι υποψήφιοι νομάρχες και δήμαρχοι που στηρίζουν το ΚΚΕ και οι άλλες συνεργαζόμενες αγωνιστικές δυνάμεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ