Τρίτη 2 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2006 - ΟΛΟΙ ΠΑΜΕ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
Ξεκάθαρο το μήνυμα

Μαχητικές συγκεντρώσεις από την Κέρκυρα έως τη Ναύπακτο

Από την πορεία στα Γιάννενα
Από την πορεία στα Γιάννενα
Από την Κέρκυρα έως τη Ναύπακτο πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις και πορείες με παλμό και ενθουσιασμό, μπολιασμένες με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ, με έντονα τα αντιιμπεριαλιστικά φιλειρηνικά συνθήματα, εκφράζοντας τα διεθνιστικά αισθήματα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στους λαούς που αντιστέκονται στη βαρβαρότητα του ιμπεριαλισμού.

Στα Γιάννενα ο Χ. Μεντής, στέλεχος του ΠΑΜΕ και υποψήφιος Νομάρχης της ΝΑΣ, μιλώντας στην απεργιακή συγκέντρωση κατήγγειλε ανάμεσα σε άλλα το ρόλο της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ και στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων και τις πλάτες που βάζουν για το πέρασμα της αντιλαϊκής πολιτικής και στο νομό.

Κάλεσε τους εργαζόμενους να οξύνουν την αντιπαράθεσή τους με τις δυνάμεις του συμβιβασμού και της συναίνεσης, να αλλάξουν τους συσχετισμούς σε συνδικαλιστικό και πολιτικό επίπεδο προς όφελος των δικών τους συμφερόντων, να εντείνουν τους αγώνες τους σε ταξική κατεύθυνση το επερχόμενο διάστημα.

Ακολούθησε μαχητική πορεία ενώ πριν την έναρξή της τιμήθηκαν συμβολικά με εναπόθεση γαριφάλων οι αγώνες και οι θυσίες των εργαζομένων στο μνημείο της Ελευθερίας.

Αντίστοιχα στο Αγρίνιο εργαζόμενοι από τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, έμποροι και ΕΒΕ, αγρότες και νεολαία ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ταξικής διοίκησης του Εργατικού Κέντρου στην Πλατεία Δημοκρατίας. Στη συγκέντρωση απηύθυναν χαιρετισμό εκπρόσωποι από το ΠΑΜΕ δημοσίου, την Ενωση Οικοδόμων, από τον Εμπορικό Σύλλογο, από την Ομοσπονδία Αγροτικών Συνεταιρισμών Αιτωλοακαρνανίας ενώ την κεντρική ομιλία έκανε ο Τ. Πατούλας, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου. Μετά το τέλος της συγκέντρωσης, ακολούθησε πορεία η οποία κατέληξε στο μνημείο των καπνεργατών όπου έγινε κατάθεση στεφάνων.

Στην Κέρκυρα ξενοδοχοϋπάλληλοι, ιδιωτικοί και δημόσιοι υπάλληλοι, οικοδόμοι και νεολαία έδωσαν βροντερό «παρών», διαμήνυσαν την ανυποχώρητη πάλη τους και διεκδίκηση για ικανοποίηση των σημερινών σύγχρονων αναγκών τους. Πορευόμενοι με τις ταξικές δυνάμεις και το ΠΑΜΕ διέσχισαν με πορεία τους κεντρικούς δρόμους του νησιού ξεκινώντας από την πλατεία Σαρόκο, η οποία κατέληξε στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης.

Αντίστοιχες δυναμικές απεργιακές συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν στην Λευκάδα, στην Αρτα και στην Ηγουμενίτσα από τα αντίστοιχα Εργατικά Κέντρα διεκδικώντας το πλαίσιο του ΠΑΜΕ, τιμώντας τη γιορτή των εργαζομένων και προσδίδοντας σε αυτή νόημα με ταξικό περιεχόμενο εναρμονισμένο στις σημερινές σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων. Στην Πρέβεζα, στο Μεσολόγγι και στην Ναύπακτο οι εργαζόμενοι γύρισαν την πλάτη στις συμβιβασμένες πλειοψηφίες των Εργατικών τους Κέντρων, ενισχύοντας μαζικά τα μπλοκ του ΠΑΜΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πρωτομαγιάτικες απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα (2017-05-02 00:00:00.0)
Με ζωντάνια και παλμό (2009-05-02 00:00:00.0)
Να καρπωθεί ο λαός τον πλούτο που παράγει (2008-05-02 00:00:00.0)
Η απεργία στα χέρια των εργαζομένων (2007-05-02 00:00:00.0)
Οι αποκλεισμοί δεν περνούν (2000-12-08 00:00:00.0)
Στην Πελοπόννησο (1999-04-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ