Τρίτη 2 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2006 - ΟΛΟΙ ΠΑΜΕ
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Ο λαός στο προσκήνιο

Νέες κατακτήσεις για τους εργαζόμενους

Λαοθάλασσα εργαζομένων που στηρίζουν την Μπολιβαριανή Διαδικασία και τον Πρόεδρο Τσάβες πλημμύρισε σε μια τεράστια διαδήλωση το Καράκας. Τις μεγάλες συγκεντρώσεις στην πρωτεύουσα Καράκας και σε άλλες πόλεις οργάνωσαν η Ενωτική Συνομοσπονδία Εργαζομένων της Βενεζουέλας (CUTV) και η Εθνική Ενωση Εργαζομένων (UNT) που στηρίζουν την Μπολιβαριανή Διαδικασία.

Με συνθήματα κατά της προσπάθειας των Αμερικανών ιμπεριαλιστών να πισωγυρίσουν τη Βενεζουέλα, διατράνωσαν ότι θα παλέψουν για εθνική ανεξαρτησία και ακεραιότητα της χώρας και για τη διεύρυνση των κατακτήσεων που ήδη έχουν κερδίσει. Το ταξικό ρεύμα των εργαζομένων που συσπειρώνεται στην Ενωτική Συνομοσπονδία και οι χιλιάδες διαδηλωτές μέλη του ΚΚ Βενεζουέλας υπογράμμισαν με την παρουσία τους την ανάγκη να προχωρήσουν οι αλλαγές και να ανοίξει ο δρόμος για τη σοσιαλιστική προοπτική.

Ταυτόχρονα από χτες οι εργαζόμενοι της χώρας αυτής έχουν να μετράνε νέες κατακτήσεις. Ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση αύξηση στους μισθούς των δασκάλων και των καθηγητών κατά 30% και άλλο 10% από την 1η Οκτώβρη. Ταυτόχρονα, προεξαγγέλθηκαν σειρά μέτρων που θα αποτελέσουν τον νέο εργασιακό νόμο και τα οποία υποχρεώνουν τους επιχειρηματίες να μειώσουν άμεσα τη μερική απασχόληση, να αναγνωρίσουν εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα στους εργαζόμενους, τήρηση των συλλογικών συμβάσεων εργασιών. Επίσης αυξάνει η μητρική άδεια και βελτιώνονται οι αποζημιώσεις. Τα μέτρα αυτά εντάσσονται στην προσπάθεια εμβάθυνσης της Μπολιβαριανής Διαδικασίας για το αποφασιστικό ξεπέρασμα οτιδήποτε τη φρενάρει και την υποσκάπτει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ