Τρίτη 2 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2006 - ΟΛΟΙ ΠΑΜΕ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Μαζικό, δυναμικό, ταξικό «παρών» σ' όλες τις πόλεις

... και την πορεία που ακολούθησε
... και την πορεία που ακολούθησε
Με τις κόκκινες σημαίες της τάξης τους και τις σημαίες του ΠΑΜΕ, χιλιάδες εργαζόμενοι πήραν μέρος, χτες, στις Πρωτομαγιάτικες απεργιακές συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν στις πρωτεύουσες των νομών της Θεσσαλίας και σε άλλες μικρότερες πόλεις. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ επέβαλαν τον ταξικό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς, κόντρα στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες που, για μια ακόμα φορά, περιορίστηκαν σε συγκεντρώσεις μερικών νοματαίων, μόνο και μόνο, για ν' ανταποκριθούν στα κελεύσματα της κεντρικής ηγεσίας του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, που αντιμάχεται το ταξικό εργατικό κίνημα.

Οι απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ ήταν μαζικές και δυναμικές, αναδεικνύοντας τη θέληση των εργαζομένων της Θεσσαλίας να συμπορευτούν με το ταξικό κίνημα. Αντιθέτως, οι δυνάμεις του εργοδοτικού συνδικαλισμού «κατάφεραν» να συγκεντρώσουν μερικές δεκάδες στελέχη τους στις «σεμνές» τελετές που στήθηκαν «για τα μάτια του κόσμου».

Το μήνυμα που έστειλαν οι χτεσινές απεργιακές συγκεντρώσεις ήταν μήνυμα ταξικής αντίστασης και αντεπίθεσης, αλλά και αντιιμπεριαλιστικής πάλης, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη μια νέα ιμπεριαλιστική πρόκληση, αυτή τη φορά σε βάρος του Ιράν.

Στη Λάρισα, η μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση έγινε στην κεντρική πλατεία και ακολούθησε μαχητική πορεία στους δρόμους της πόλης, που κατέληξε στη Νομαρχία, όπου έγινε κατάθεση στεφάνων. Εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και συνταξιούχοι έδωσαν δυναμικά το «παρών» τους στη συγκέντρωση, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ταξικής διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λάρισας (ΕΚΛ), των ταξικών συνδικάτων και του ΠΑΜΕ για να τιμήσουν όπως αρμόζει την Εργατική Πρωτομαγιά και να διαμηνύσουν την αποφασιστικότητά τους να εντείνουν την ταξική πάλη τους. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Τ. Τσιόγκας, πρόεδρος του ΕΚΛ. Στο νομό, απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ έγιναν επίσης σε Ελασσόνα και Τύρναβο.

Από τη συγκέντρωση στη Λάρισα...
Από τη συγκέντρωση στη Λάρισα...
Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση των εργαζομένων στο κάλεσμα των ταξικών δυνάμεων και στο Βόλο. Η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, που έγινε στην πλατεία Δημαρχείου και μίλησε ο Β. Λινάρδος, μέλος της Γραμματείας Μαγνησίας του ΠΑΜΕ, ήταν δυναμική σε όγκο και παλμό, όπως και η πορεία που ακολούθησε με κατάληξη στο μνημείο του εργάτη. Συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ στο νομό έγιναν στον Αλμυρό και στη Σκόπελο.

Στην Καρδίτσα, οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Πλαστήρα, όπου είχε οριστεί το αγωνιστικό ραντεβού του ΠΑΜΕ. Μίλησε ο Β. Κρανιάς, μέλος της τοπικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και χαιρετισμό απηύθυναν, ο Β. Μπούτας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Καρδίτσας, ο οποίος αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα κοινής αγωνιστικής δράσης της μικρομεσαίας αγροτιάς με την εργατική τάξη και τ' άλλα λαϊκά στρώματα και ο Σ. Στουρνάρας, πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης και στη συνέχεια έγινε πορεία.

Και στα Τρίκαλα, οι εργαζόμενοι γιόρτασαν ταξικά την Εργατική Πρωτομαγιά στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, που έγινε στην κεντρική πλατεία. Μίλησε, η Βάσω Μπακάση, μέλος της Γραμματείας Τρικάλων του ΠΑΜΕ και χαιρετισμό απηύθυναν ο Αρ. Κατσανάκος, εκπρόσωπος των νέων εργαζομένων και ο Απ. Θωμόπουλος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων «Η Ανοιξη» και η Ντίνα Τσιούβα, πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών. Ακολούθησε πορεία που κατέληξε στο μνημείο του εργάτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ