Τρίτη 2 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2006 - ΟΛΟΙ ΠΑΜΕ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Απόφαση για όξυνση της ταξικής αντιπαράθεσης

Πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε Πάτρα, Αίγιο, Κόρινθο, Τρίπολη, Σπάρτη, Ναύπλιο, Καλαμάτα, Πύργο, Ζαχάρω και Αργοστόλι

Από τη συγκέντρωση στην Πάτρα
Από τη συγκέντρωση στην Πάτρα
Εντονα αντιιμπεριαλιστικό περιεχόμενο πήρε η Πρωτομαγιάτικη διαδήλωση που πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι της Πάτρας, καθώς από το περασμένο Σάββατο έχουν ελλιμενιστεί στην Πάτρα τρία ΝΑΤΟικά πλοία της μόνιμης δύναμης Μεσογείου για «την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας», προκαλώντας τα αντιπολεμικά αισθήματα του ελληνικού λαού. Μαχητική ήταν η ταξική απάντηση που έδωσαν οι εργατοϋπάλληλοι της Πάτρας στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και στα ιμπεριαλιστικά σχέδια επέμβασης στο Ιράν, συμμετέχοντας μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ και στην πορεία που ακολούθησε προς το λιμάνι.

Τα ταξικά σωματεία - με τους οικοδόμους και τους μεταλλεργάτες να δίνουν τον τόνο - οργάνωσαν μεγάλη και δυναμική συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου. Από το βήμα, ταξικό αγωνιστικό χαιρετισμό αλλά και κάλεσμα για όξυνση της ταξικής πάλης απηύθυναν στους απεργούς ο Τ. Σκιαδάς, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, και ο Φ. Κατσικαρώνης, πρόεδρος του Σωματείου της «Κόκα Κόλα» και στέλεχος του ΠΑΜΕ. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Κ. Πελετίδης, υποψήφιος δήμαρχος, και ο Σ. Κεραμιδάς, υποψήφιος νομάρχης Πάτρας των αγωνιστικών συνδυασμών που στηρίζουν το ΚΚΕ και το ΔΗΚΚΙ.

Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, που εξελίχθηκε σε αντιιμπεριαλιστική πορεία προς το λιμάνι της Πάτρας, ως απάντηση στην πρόκληση ελλιμενισμού των πολεμικών πλοίων του ΝΑΤΟ. Είναι χαρακτηριστικό ότι το λιμάνι έχει μετατραπεί σε απόρθητο φρούριο κατ' εντολή της κυβέρνησης για να μην μπορούν να προσεγγίσουν οι αγωνιστές της ειρήνης. Είναι αποκλεισμένο με κοντέινερ και κάγκελα, περιτριγυρισμένο από λιμενικούς και διμοιρίες των δυνάμεων καταστολής. Η πορεία κατέληξε στα Ψηλά Αλώνια, όπου βρίσκεται το μνημείο των εκτελεσμένων αγωνιστών από τους γερμανοφασίστες.

Την πρόκληση ελλιμενισμού των πολεμικών πλοίων στο λιμάνι της Πάτρας καταγγέλλουν με ανακοινώσεις που εξέδωσαν η ΝΕ Αχαΐας του ΚΚΕ, το ΠΑΜΕ και η Επιτροπή Ειρήνης, απαιτώντας να φύγουν, τώρα, τα ΝΑΤΟικά πολεμικά και να μην εμπλακεί η χώρα μας στον πόλεμο κατά του Ιράν.

Μεγάλες Πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις οργάνωσε το ΠΑΜΕ και στο Αίγιο, στην Κόρινθο, στην Τρίπολη, στη Σπάρτη, στο Ναύπλιο, στην Καλαμάτα, στον Πύργο, στη Ζαχάρω και στο Αργοστόλι.

Αντίθετα, πενιχρή ήταν η συγκέντρωση που οργάνωσαν το ΕΚ Πάτρας, το Φόρουμ και διάφορες άλλες ομάδες με τη συμμετοχή των βουλευτών και δημάρχων των κομμάτων της πλουτοκρατίας, όπου συμμετείχαν ελάχιστοι οπαδοί τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ