Σάββατο 20 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΡΙΠΗ ΤΩΝ ΠΤΗΝΩΝ
Δύο παιδιά νεκρά στην Ινδονησία...

ΤΖΑΚΑΡΤΑ - ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ.- Δύο αγοράκια ηλικίας 10 και 12 ετών, το ένα από χωριό της ινδονησιακής νήσου Σουμάτρα, και το άλλο από προάστιο της ινδονησιακής πρωτεύουσας Τζακάρτα έχασαν τη ζωή τους μετά τη μόλυνσή τους με ιούς της γρίπης των πουλερικών, επιβεβαίωσαν χτες αξιωματούχοι της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας.

Ο Ινδονήσιος υπουργός Υγείας έσπευσε να αποκλείσει το ενδεχόμενο μετάλλαξης του ιού Η5Ν1, ώστε να μεταδίδεται και μεταξύ ανθρώπων, λέγοντας ότι μία τέτοια πιθανότητα δε φάνηκε από τα τεστ DNA που έγιναν στα θύματα και σε άλλους χωρικούς της κοινότητας Κούμπου Σεμπελάνγκ της Σουμάτρα. Η δήλωση του υπουργού έγινε, επειδή και το 10χρονο αγοράκι που πέθανε χτες ήταν από το χωριό της Σουμάτρας, Κούμπου Σεπελάνγκ, όπου πέθαναν πρόσφατα από γρίπη των πουλερικών τα τέσσερα μέλη μίας οικογένειας.

Ο απολογισμός των θυμάτων που έχει προκαλέσει η γρίπη των πτηνών από το 2003 έως σήμερα στην Ινδονησία ανέρχεται πλέον σε 32.

Παράλληλα, αναφέρθηκε κρούσμα του ιού Η5Ν1 σε πτηνοτροφείο που βρίσκεται σε νησί της κεντρικής Δανίας. Ο υψηλής παθογένειας αυτός ιός της γρίπης των πτηνών είχε νωρίτερα εντοπιστεί και σε 47 άγρια πουλιά της Δανίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ