Σάββατο 20 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Βοήθεια σε φτωχούς Βόρειας Αφρικής και ΗΠΑ

ΤΡΙΠΟΛΗ - ΚΑΡΑΚΑΣ.--

Πετρέλαιο σε προνομιακές τιμές για τις χώρες της Αφρικής που δεινοπαθούν καθώς και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη θα παρέχουν από κοινού η Λιβύη και η Βενεζουέλα, όπως προκύπτει από το πακέτο συμφωνιών που υπέγραψαν οι ηγέτες των δύο χωρών, Ούγο Τσάβες και Μουαμάρ Καντάφι, σύμφωνα με την Prensa Latina.

Οι δύο ηγέτες ενέκριναν τη δημιουργία κοινής επιτροπής, ώστε να σχεδιαστεί το πρόγραμμα δράσης για την αλληλεγγύη και έμπρακτη στήριξη προς τις χώρες της Αφρικής που μαστίζονται από τη φτώχεια και την αδικία όπως αναφέρει ανακοίνωση της κυβέρνησης της Λιβύης. Η πρωτοβουλία περιλαμβάνει και το σχέδιο «Αφρική: Επιχείρηση Θαύμα» όπου Κουβανοί γιατροί θα προσφέρουν δωρεάν οφθαλμολογικές εγχειρήσεις.

Το σχέδιο «Επιχείρηση Θαύμα», που είναι μια κοινή πρωτοβουλία της Κούβας και της Βενεζουέλας, και μέρος της ALBA, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Προέδρου Τσάβες, θα παρέχει και τη δυνατότητα σε 600.000 φτωχούς ασθενείς από τις Ηνωμένες Πολιτείες να λάβουν δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Τέλος, ο Ούγο Τσάβες που έφυγε χτες από τη Λιβύη θα επισκεφτεί τη Βολιβία πριν την επιστροφή του στη Βενεζουέλα, κλείνοντας με αυτόν τον τρόπο την πρόσφατη περιοδεία του σε Ευρώπη και Βόρεια Αφρική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ