Σάββατο 20 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΚΟΥΑΔΟΡ
Αναζητώντας νέους εταίρους

ΚΙΤΟ.-

Αναζητώντας εναλλακτικές και νέες αγορές μετά τη διακοπή των συνομιλιών με τις ΗΠΑ, για τη σύναψη συμφωνίας εμπορικών συναλλαγών μετά την ακύρωση του συμβολαίου της αμερικανικής πετρελαϊκής «Οξιντένταλ», οι αξιωματούχοι του Εκουαδόρ αρχίζουν να διασκορπίζονται ανά την υφήλιο, σύμφωνα με την «Prensa Latina».

Ο Πρόεδρος, Αλφρέντο Παλάσιο, ήδη έχει ξεκινήσει περιοδεία στην Κεντρική Αμερική, επισκεπτόμενος την Κόστα Ρίκα και το Μεξικό. Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Ενέργειας, Ιβάν Ροντρίγκες, βρίσκεται από χθες στο Καράκας, με στόχο τη σύναψη συμφωνίας με την κρατική πετρελαϊκή εταιρία PDVSA, για την επεξεργασία του αργού πετρελαίου σε εργοστάσια στη Βενεζουέλα και την επένδυση εκ μέρους της Βενεζουέλας στο Εκουαδόρ για την αύξηση της παραγωγής υγρού φυσικού αερίου, βενζίνης και ντίζελ. Τέλος, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Εμπορίου Χόρχε Ιλινγόρθ, επιδιώκονται συμφωνίες με τη Χιλή και την Κεντρική Αμερική, αλλά και η δημιουργία εμπορικών σχέσεων με τη Ρωσία, την Κίνα και τη Μέση Ανατολή.

Τέλος, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, η «Οξιντένταλ» κατέθεσε αίτημα διαμεσολάβησης ενάντια στην απόφαση του Εκουαδόρ να ακυρώσει το συμβόλαιο εξόρυξης, ζητώντας αποζημίωση, καθώς θα προκληθούν ζημίες «που θα υπερβούν κατά πολύ το 1 δισεκατομμύριο δολάρια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ