Σάββατο 20 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
Φημολογία περί πρόωρων εκλογών

ΑΓΚΥΡΑ.- Συνεχιζόταν ο πολιτικός «σάλος» χθες στην Τουρκία για την υπόθεση της δολοφονίας ενός δικαστή και του τραυματισμού άλλων πέντε από την επίθεση «ισλαμιστή» δικηγόρου στο τουρκικό Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ). Αξιοσημείωτο είναι ότι στις διαδηλώσεις για τη δολοφονία υπήρξε μια σημαντική πολιτική εξέλιξη από ατύχημα: Ο βετεράνος της τουρκικής «κεντροαριστεράς», ο Μπουλέντ Ετζεβίτ, υπέστη εγκεφαλική αιμορραγία και νοσηλευόταν χθες σε νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση. Νωρίτερα, είχε πάρει μέρος στις διαδηλώσεις για την επίθεση του Ασλάν Αλπασλάν στο ΣτΕ.

Την ίδια στιγμή, εντείνονταν οι προτροπές προς τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να παραιτηθεί: Στην κηδεία του δολοφονηθέντος δικαστή, χθες, χιλιάδες «κεμαλιστών» φώναξαν αυτό ακριβώς, αποκαλώντας τον Ερντογάν «δολοφόνο», ενώ ο Πρόεδρος Αχμέντ Νετσντέτ Σεζέρ δήλωσε στην κηδεία ότι «ουδείς είναι ικανός να ανατρέψει το κοσμικό καθεστώς».

Η εφημερίδα «Βατάν» καλούσε χθες για πρόωρες εκλογές - κανονικά θα γίνονταν το Νοέμβρη του 2007.

  • Φορτηγό που μετέφερε Αφγανούς επίδοξους οικονομικούς μετανάστες συγκρούστηκε χθες με νταλίκα κοντά στην Οσμανίγε, με αποτέλεσμα 40 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, μετέδωσε χθες το πρακτορείο Ανατολή.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ